OWK Logo

Korfbalvereniging OWK

KORFBALLEN DOEN WE SAMEN


TRAINERS & ARBITRAGE

Hoofdcoach aan het woord: OWK 1 - De Walden 1

Trainersgewijs, de hoofdcoach aan het woord kv OWKDoelstellingen

Vooraf aan deze competitie hebben wij als selectie de doelstellingen bepaald voor zowel 1 als 2. De belangrijkste voorwaarde voor die doelstellingen is helder, namelijk duidelijkheid. Er is geen vorm van twijfel, iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Wat die doelstellingen dit veldseizoen zijn weten wij als selectie maar al te goed.

Voor het eerste team is deze handhaving in de overgangsklasse, met als hoger doel het leerproces in deze klasse. Voor het tweede is als doel gesteld het kampioenschap in de 2e klasse, om volgend jaar de aansluiting met het 1e weer te vinden en om de gehele selectie naar een nog hoger niveau te tillen.

Wat mij betreft zijn we qua doelstellingen absoluut op de goede weg. Als we naar de resultaten kijken dan liggen beide teams op koers om hun doelstelling te bereiken, met name OWK 2 presenteert zich sterk door ongeslagen aan kop te gaan in de 2e  klasse.

Vandaag moeten we de ingezette koers aanhouden, na een misstap tegen rode-lantaarn-drager ZKV vorige week, is OWK 1 op zoek naar eerherstel.

Met een sterk tactisch strijdplan zal er vandaag gewonnen moeten worden van De Walden, een ploeg die in vorm is de laatste weken met overwinningen op De Hoeve en Wit Blauw in de competitie en een, na verlenging, nipte bekeroverwinning op de thuisploeg van vandaag. En het toeval wil dat zowel OWK als de Walden hun beide competitieoverwinningen hebben behaald tegen dezelfde tegenstander.

Hieruit blijkt wel dat beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd zijn en ik reken dan ook op een gelijkopgaande, spannende wedstrijd. Net als in de beker dus.

OWK 2 treedt morgen aan tegen ZKC’19 2. Deze ploeg werd in de voorbereiding nog met klinkende cijfers weggespeeld, maar is sinds het begin van de competitie een geduchte tegenstander gebleken voor menig team. Het staat dan ook op een mooie 3e plaats in de competitie en ons 2e zal alle zeilen bij moeten zetten om de punten in eigen huis te houden.

Kortom, een prachtig korfbalweekend staat voor de boeg en wij zullen er wederom alles aan doen om het veldseizoen op een top manier af te sluiten. Ik wens u mooie en spannende wedstrijden toe.

Hoofdcoach Patrick Aalders

Afdrukken