OWK Logo

Korfbalvereniging OWK

KORFBALLEN DOEN WE SAMEN


TRAINERS & ARBITRAGE

Hoofdcoach aan het woord: OWK 1 - Mid Fryslan 1

Trainersgewijs, de hoofdcoach aan het woord kv OWKNu gaat het echt beginnen!

Precies zoals de titel van dit stukje zegt, nu gaat het echt beginnen! Veldkorfbal is leuk, als de zon schijnt en je na de wedstrijd in een relaxte sfeer met zijn allen een drankje kunt doen heeft het zeker een bepaalde charme. Maar voor spectaculaire wedstrijden op hoog tempo, heb je toch echt een zaal nodig.

Het zaalseizoen is dan ook het seizoen waar veel verenigingen, teams en spelers naar uitkijken. Dat geldt ook voor mijzelf, als speler was ik altijd al fan van de zaal en ook als coach begint het weer te kriebelen.

De zaal kent ten opzichte van het veld wel enkele veranderingen. Zo wordt er gespeeld met de schotklok, die een aanval 25 seconden de tijd geeft om een aanval op te zetten waarbij op zijn minst de korf wordt geraakt. Ook spelen wij met 25 minuten zuivere speeltijd, wat inhoudt dat de klok wordt stilgezet op het moment dat het spel ook stil ligt.

De derde grote verandering is de jurytafel. Deze regelt de tijdwaarneming, schotklok, maar ook de wissels en time-outs gedurende de wedstrijd. In de afgelopen weken is er door diverse vrijwilligers hard aan gewerkt om hier trainingen voor de volgen en tijdens de oefenwedstrijden is er ook volop geoefend. Ik ga er dus ook vanuit dat dit goed gaat komen, maar vergeeft u het de jury als er onverhoopt toch een foutje wordt gemaakt. De jury zal net als de scheids en spelers de hele wedstrijd scherp moeten zijn, maar dat is ze wel toevertrouwd. Langs deze weg wil ik in ieder geval onze vrijwilligers bedanken en heel veel succes wensen bij de wedstrijden.

Tot slot de tegenstander van vandaag, Mid Fryslan. Voor zowel 1 als 2 gelijk een mooie graadmeter van deze zaalcompetitie. Mid Fryslan 1 kennen wij van het veld, waar de ploeg een sterke indruk maakte. Desondanks konden wij, in wat toen onze eerste wedstrijd was in de overgangsklasse, goed meekomen en werd er uiteindelijk terecht, maar zeker niet ruim, verloren.

OWK 2 zal vandaag moeten laten zien dat zij terecht ongeslagen bovenaan staan op het veld en dat zij in de zaal in een klasse hoger ook prima mee kunnen.

Ik verwacht dan ook twee wedstrijden met van beide zijden veel strijd, passie en inzet en veel doelpunten. Kortom, alles wat zaalkorfbal eigenlijk zo mooi maak!

Ik wens u veel plezier en mooie en spannende wedstrijden toe.

Hoofdcoach Patrick Aalders

Afdrukken