OWK Logo

Korfbalvereniging OWK

KORFBALLEN DOEN WE SAMEN


TRAINERS & ARBITRAGE

Hoofdcoach aan het woord: OWK 1 - AVO 1

Trainersgewijs, de hoofdcoach aan het woord kv OWKInvloeden en kunnen beinvloeden!

De zaalcompetitie is lekker onderweg. In de eerste speelronde werd door zowel het OWK 1 als 2 een mooi gelijkspel tegen Mid Fryslân 1 en 2 neergezet. Twee ploegen waarvan van tevoren mocht worden verwacht dat zij bovenin mee gaan doen. Maar hoe reëel is deze verwachting eigenlijk?

Vorige week tegen Wit Blauw bleek opnieuw dat er geen prognose kan worden gegeven in deze competitie. De onderlinge resultaten verschillen per week. De vorm van de dag kan zomaar eens bepalend zijn in een wedstrijd. Dat maakt het natuurlijk wel extra leuk, voor de spelers en voor het publiek. Iedere wedstrijd zal spannend zijn tot de laatste seconde, dat is waar je als publiek voor komt en waar je het als speler voor doet.

Vorige week tegen Wit Blauw lieten wij ons teveel beïnvloeden door de scheidsrechter en het publiek, dit kwam ons eigen spel niet ten goede. De afgelopen trainingsweek heeft dan ook in het teken gestaan van een klein stukje psychologie achter het korfbalspelletje. Korfballen kunnen we immers wel, dat hebben we bewezen. Belangrij is dat we kijken naar datgene wat wij als spelers (en ik als coach) kunnen beïnvloeden. “Houd het bij jezelf en je team, dat staat het dichtst bij en is het makkelijkst om te beïnvloeden.” Alles daar omheen moet als speler niet relevant zijn. Scheids-rechters, publiek, lawaai, geschreeuw, je hebt er als speler mee te dealen, maar beïnvloeden kun je het niet.

Dat is dus ook de boodschap voor vandaag: “Laten we gewoon doen waar wij goed in zijn: mooi en goed korfballen”. Leuk voor de spelers en leuk voor het publiek.

Dit weekend is OWK 2 hier gisteren mee gestart tegen Heerenveen 3. Deze ploeg stond vooraf weliswaar nog op nul punten, maar heeft, gezien de uitslagen, tegen dezelfde tegenstanders toch aardig partij gegeven. Dit zal dus ook een team zijn dat niet moet worden onderschat, maar waar het 2e goede zaken kan doen met het oog op de ranglijst. Winst betekent nu al een mooie stap richting handhaving en wie weet wat nog meer?

OWK 1 treedt aan tegen oude bekende AVO uit Assen. AVO wil graag kampioen worden dit seizoen, maar ging vorige week onderuit tegen Mid Fryslân. De ploeg waar wij gelijk tegen speelden. Ook op het veld troffen wij AVO. Die wedstrijd ging helaas verloren. Er werd toen verzuimd het af te maken en de wedstrijd naar ons toe te trekken.

Kortom vandaag twee ploegen die elkaar goed kennen, aan elkaar gewaagd zijn en klaar zijn voor een revanche van hun voorgaande weekend. Alle ingrediënten zijn dan ook aanwezig voor een mooi spektakel vandaag in de Rodenburghal. En wat het resultaat dan uiteindelijk gaat worden…we zullen zien.

Ik wens u allen veel plezier en mooie en spannende wedstrijden toe.

Hoofdcoach Patrick Aalders

Afdrukken