OWK Logo

Korfbalvereniging OWK

KORFBALLEN DOEN WE SAMEN


TRAINERS & ARBITRAGE

Hoofdcoach aan het woord: OWK 1 - Hoogkerk 1

Trainersgewijs, de hoofdcoach aan het woord kv OWKDerby van het Noorden

Vandaag ontvangt OWK 1 onze naaste buren, Hoogkerk 1.

Wedstrijden tegen Hoogkerk zijn voor OWK altijd wedstrijden op zich gebleken waarin . Als we iets verder terugkijken denk ik dat Hoogkerk een aantal jaren echt de betere van de twee is geweest. Echter, tijden veranderen. De laatste jaren zijn wij als OWK opgeklommen uit de 2e klasse naar de overgangsklasse en wij hebben  inmiddels ons bewezen dat wij hierin thuis horen. Echter, dat geldt ook voor Hoogkerk. Het team staat nu op een 7e  plaats tegenover een gedeelde 1e voor OWK, maar het gat tussen de twee ploegen is slechts een spannende twee punten. Bij winst voor Hoogkerk kan het langszij komen. Bij winst voor OWK zal er meer afstand worden genomen van de onderste plekken en dat zou in dit stadium van de competitie zeer welkom zijn.

Ik denk zodoende dat de onderlinge verhoudingen vandaag dichter bij elkaar liggen dan de ranglijst doet vermoeden. Beide teams zullen vandaag zeker voor korfbalspektakel zorgen en strijd en vechtlust tonen om de twee punten te bemachtigen. Daarnaast willen wij natuurlijk ook, u als publiek, een mooie wedstrijd voorschotelen. Net als u vorige week heeft kunnen zien. Een OWK dat vrijuit speelde, dat voor elkaar en met elkaar wilde winnen en dat Amicitia zeker in de 1e helft bij de keel heeft gegrepen en niet meer los heeft gelaten. Ook hebben we hebben laten zien waartoe we in staat zijn een week eerder tegen AVO. Er werd een enorme veerkracht getoond door een achterstand van vijf punten om te buigen tot een mooie overwinning. Ook dat tekent de huidige selectie van OWK. Ik ben trots dat wij met zijn allen dit al hebben kunnen beeiken en willen dit natuurlijk vandaag in deze Derby graag voortzetten.

Ook OWK 2 doet het, onder leiding van Sjoerd Lap, in de 1e klasse fantastisch. Er is slechts één puntje tegen Mid Fryslân, maar verder werd elke wedstrijd omgezet in winst. Dat laat zien dat er nog heel veel groei in de CINX formatie van OWK zit. Korfballend komen de twee teams steeds dichter bij elkaar te liggen. Dat is een luxe als coach, het stopt hierdoor niet bij de basis acht die in het 1e starten.

Ons 2e treedt dit weekend aan tegen Groen Geel uit Wormer die op een punt achter OWK de ranglijst bekleed. Wil OWK dan ook afstand nemen van de concurrentie en de 1e plaats behouden dan zal morgen op het scherpst van de snede gespeeld moeten worden. De selectie zal dan ook, niet alleen vandaag maar zeker ook morgen alles doen om de twee punten in eigen huis te houden. Graag zie ik u dan ook morgen in de Rodenburghal om onze teams te suporten.

Kortom, een heel weekend met gegarandeerd spectaculair korfbal om belangrijke punten voor de ranglijst.

Ik wens u allen veel plezier en mooie en spannende wedstrijden toe.

Hoofdcoach Patrick Aalders

Afdrukken