Groen Geel snoept in 1e klasse punt af van Oostwolmers

In de aanloop van de wedstrijd van zondag 10 december had de Sint de strijders van OWK 2 goed verwend, maar ook Anthony Bolt deed een duit in het zakje met een krachttraining waar de spelers nog lang van na konden genieten (lees: strompelend uit bed en bij elke keer zitten of staan weer de gedachte aan die verschrikkelijke burpees).Later in de week werd de wereld langzaam wit en op zaterdagavond stond de eerste wedstrijd van de selectie van OWK op het programma. Deze streekderby tegen Hoogkerk werd helaas niet gewonnen, maar dit ontmoedigde de strijders van het tweede team niet. Op zondag werd door de CINX-formatie aangetreden tegen Groen Geel 3, die de sneeuw hadden getrotseerd en vanuit Wormer naar Leek waren afgereisd.

De instelling voorafgaand aan de wedstrijd was goed, de gasten uit Wormer gingen onder geen beding met twee punten naar huis. Met goede moed werd gestart aan de wedstrijd. Gedurende zestig minuten was het stuivertje wisselen tussen de beide teams. De kleedkamer werd opgezocht met een ruststand van 7-8, in het voordeel van de gasten uit Wormer.

In de rust was de eensgezinde mening dat deze wedstrijd niet verloren hoefde de worden en met deze instelling werd de zaal weer opgezocht.

Met verschillende wissels in de tweede helft probeerden beide teams de winst naar zich toe te trekken. Bij een stand van 18-18 floot scheidsrechter J. Snip af en moesten de Oostwolmers en Wormers genoegen nemen met een gelijkspel.

Na deze wedstrijd leidt OWK 2 de competitie in de reserve eerste klasse waar het vorig seizoen nog kampioen werd in de reserve tweede klasse. Een prachtige positie voor de rood-witten, welke zij nu met man en macht zullen verdedigen. Komende zaterdag zal het team, onder leiding van coach Sjoerd Lap, de koppositie trachten te behouden. OWK 2 zal op zaterdagavond 16 december om 20:55 aantreden tegen de Wâlden 3 in het kalverdijkje in Leeuwarden. De laatste wedstrijd van 2017. De wedstrijd waarin OWK 2 haar koppositie zal proberen te houden en zo 2018 in te gaan!