OWK sluit het jaar af met mooie slotfase tegen AKC in Almelo

OWK 1 - AKC 1Voor zondag 17 december stond de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Er moest een uitwedstrijd gespeeld worden tegen hekkensluiter AKC uit Almelo. Nadat OWK 2 op de zaterdagavond de punten had meegenomen uit Leeuwarden tegen De Walden 3, was het nu de taak aan het vlaggenschip om dit ook te doen. Vooraf werd nogmaals duidelijk gemaakt wat het belang van deze wedstrijd was. Bij winst zou de CINX formatie goede zaken doen op de ranglijst.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat het geen makkelijke middag zou worden. OWK opende de score door een doorloopbal, maar ook AKC wist door middel van een doorloopbal de stand snel weer gelijk te trekken. Vanaf dit moment ging de score gelijk op tot 6-6, waarbij OWK wel steeds achter AKC aan moest. AKC maakte het eerst gaatje van vier, 10-6. Dit was het moment voor Patrick Aalders om een time-out te nemen en de ploeg weer op scherp te zetten. Er moest op alle vlakken een stapje bij, want verdedigend werden er teveel fouten gemaakt. Ook aanvallend liep het niet zoals het team gewend is. Deze time-out had het gewenst effect, want aanvallend ging het lopen bij de CINX-formatie en kwam het terug van 10-6 tot 10-10. waarna uitgelopen werd naar 10-13. Helaas lukt het AKC voor rust nog weer aan te haken op 13-13, door opnieuw fouten in de verdediging van OWK.

In de rust werd nogmaals duidelijk gemaakt dat de fouten in de verdediging eruit gehaald moesten worden en dat aanvallend het gebruikelijke rendement gehaald moest worden om de twee punten mee te kunnen nemen naar Oostwold.

In de tweede helft nam OWK gelijk de voorsprong door een strafworp. Het team wilde dit verder doortrekken, maar ook AKC had het besef dat er gewonnen kon worden in deze belangrijke wedstrijd. AKC nam opnieuw het initiatief over en bleef tot 20-18 aldoor op twee doelpunten voorsprong van de Oostwoldjers. In de laatste tien minuten leek aanvallend bij de CINX formatie eindelijk alles te lukken en werd uitgelopen naar een 20-24 voorsprong. Op dit moment vielen de doelpunten aan beide kant makkelijk, maar bleef OWK elke keer scoren op het juiste moment waardoor het gat van vier doelpunten niet in gevaar kwam. Uiteindelijk wist OWK uit te lopen naar een 25-31 eindstand.

De selectie van OWK kan met een goed gevoel de kerst in, want het vlaggenschip staat op een mooie gedeelde 3e plaats met zeven punten. OWK 2 gaat als lijstaanvoerder de Kerstdagen in, wat natuurlijk als promovendus bijzonder knap is!

We zien iedereen graag weer in het nieuwe jaar, op zaterdag 6 januari weer in de Rodenburghal wanneer de belangrijke wedstrijd OWK 1 – De Hoeve 1 om 19:45 op het programma staat. Op zondag 7 januari speelt OWK 2 tegen AW/DTV 3 om 13:10.