Korfbal Challenge Rotterdam van start, online update tijdens de dagen

De kerstafwas is nog maar net gedaan en er zijn al weer OWK-ers onderweg naar Rotterdam voor de Korfball Challenge. Tessa Lap zal hier op woensdag 27 en donderdag 28 december spelen in Noord U17. Sicco Koopmans zal met zijn mede coaches dit team begeleiden tijdens dit meerdaagse toernooi.

Op de laatste dag zal Tessa tevens te horen krijgen of zij opnieuw geselecteerd is voor Oranje U17, een spannende dag waarin het dus belangrijk is dat alles uit de kast gaat. Natuurlijk houden we op onze site weer een update bij na elke wedstrijd van de gebeurtenissen van Noord U17, Tessa en Sicco.

Noord U19 met coach Michel Daling zal vrijdag 29 en zaterdag 30 december aantreden in Rotterdam.

Alle verrichtingen zullen weer een online worden bijgehouden!

Datum Tijd Wedstrijd Beschrijving Uitslag Foto / Video

don 28-12

Aansluitend aan de prijsuitreiking werd bekend gemaakt welke spelers voor 2018 in Oranje U17 zitten.

Tessa Lap heeft zich met drie andere North U17 spelers in de schijnwerpers gespeeld en zullen in 2018 in Oranje U17 te zien zijn. De trainers van North U17, waaronder onze eigen Sicco Koopmans kunnen dan ook niets anders zijn dan zeer tevreden over de team- en individuele prestaties van hun team.

Voor Tessa wordt dit het tweede jaar in Oranje. kv OWK is dan ook zeer trots dat zij ook dit jaar weer in het nationale team heeft gespeeld. Gefeliciteerd.

East U17

De strijd om de derde plaats tegen East U17, bleek een echte kers op de taart voor het publiek.

In een super spannende en leuke wedstrijd kregen zij alles waar zij voor kwamen. Na een 12-12 eindstand, werd er doorgespeeld voor de golden goal.

North U17 wist een een stafworp te verdienen die mooi afgemaakt werd door Thom Kleinhuis de derde plaats en een mooi toernooi met mooi korfbal was binnen.

(2e Poule A)

De eerste wedstrijd van de dag waarin het direct moet gebeuren, de halve finale van de Korfball Challenge 2017.

Met SouthWest U17 als tegenstander, wist North U17 dat zij van meet af aan scherp moesten zijn. Helaas wist North geen moment in de wedstrijd te komen en miste veel. Zij kon deze toernooidag niet voldoende weerstand bieden, waardoor North U17 de halve finale van South West verloor met 9-15. Tessa scoorde twee doelpunten.

Om 14:45 zal hierdoor gestreden moeten worden voor de derde plaats.

eindstand 9-15  Korfball Challenge 2017

woe 27-12

Verslag van eerste dag op Korfball.nl

Waar district Oost in poule A de ongeslagen nummer één is, is Noord dat in poule B. Met twee klinkende overwinningen tegen Engeland (17-6) en België (7-14) en twee nipte overwinningen tegen West (14-13) en Noord-West (11-12) heeft het team een goede eerste dag achter de rug. Misschien is Noord ook wel de meest veelzijdige ploeg van allemaal. Aanvallend kunnen gebruik maken van een lopende rebound, maar zetten wanneer het moet een prima georganiseerde aanval neer. De spelverdelers Ran Faber en Tessa Lap bekleden hierin een belangrijke rol, Melvin Spoelder bewijst zich weer als afmaker. Toch kan Noord - in tegenstelling tot veel andere ploegen -uitstekend over de dames scoren. Ondanks deze aanvallende kwaliteiten maken de noorderlingen eerder het verschil in de verdediging. Tegenstanders werden gek van de vele steals, Noord is een stugge ploeg om tegen te spelen. En daarom zal het morgen beginnen als een favoriet voor de titel.

Foto van Korfball.nl

woe 27-12

North U17 kan terugkijken op een mooie eerste dag van de Korfball Challenge 2017 in Rotterdam.

Met mooi spel en een goed schotpercentage waren de lastige wedstrijden toch tegen de andere districten.

Met vier gewonnen wedstrijden wordt morgen gestart om 11:00 in de have finale tegen Zuid West U17 die vandaag tweede in hun poule werden.

Morgen gaat het om de knikkers, dus allemaal lekker slapen en tot morgen!

woe 27-12 15:45

North West U17

-

North u17

North u17 heeft het lastig tegen North West U17. Ze kunnen niet het voortouw nemen en de wedstrijd blijft gelijk opgaan. Tessa staat de eerste helft aan de kant.

in de 2e helft is Tessa weer binnen de lijnen. Opnieuw een spannende wedstrijd waarbij het alle kanten op kan gaan. Een thriller met mooi spel die gewonnen wordt met 11-12.

rust 4-5

eindstand 11-12

woe 27-12 14:15

Belgie U17

-

North U17

Tessa speelt tegen Belgie weer in de basis. North U17 gaat voortvarend van start en neemt direct de leiding. Voor rust weet Belgie weer aan te haken. Tessa scoort een strafworp.

Tessa scoort tevens de eerste van de 2e helft, een strafworp. Een lekker begin want in deze helft weet North U17 weer de touwtjes in handen te nemen en verder uit te lopen en overtuigend te winnen.

Tessa scoort in totaal drie strafworpen deze wedstrijd, helaas dit keer, geen veld doelpunten, maar er volgen nog meer wedstrijden.

West U17

De wedstrijd is begonnen. Tessa begint aan de kant tegen West U17. Met en ruststand van 7-7 komt Tessa in de 2e helft in het veld. De wedstrijd tegen West blijft spannend en met mooie acties en twee aan elkaar gewaagde teams is het North U17 die aan het langste eind trekt en met 14-13 wint. Tessa scoort eenmaal.  rust 7-7 eindstand 14-13

woe 27-12 11:15

North U17

-

England U17

Tessa is begonnen in de basis. North is oppermachtig en rust met 10-4 met twee scores van Tessa. Uiteindelijk wordt er met 17-06 gewonnen. England U17 had veel moeite met het spel en trefzekerheid van North.

Tessa scoort in totaal vier maal, ook broertje van onze junior Marloes de Haan, Bas is lekker en scoort vier maal.

10-4 rust

17-6 eindstand

zie het album voor een video van deze wedstrijd

woe 27-12     Aangekomen in Rotterdam voor de Korfball Challenge 2017 North U17    Tessa Lap en Sicco Koopmans Korfball Challenge North U17