Korfbal Challenge Rotterdam dag 3 en 4 met Noord U19

Na het team- en individuele succes van Noord U17 op de eerste twee dagen van de Korfball Challenge, is dag drie aangebroken. De eerste dag voor Noord U19 van o.a. coach en OWK-er Michel Daling. Ook het team van Michel is natuurlijk erg gedreven om zich in de picture te spelen bij de selectiecommissie. Op de laatste dag zal ook hier bekend worden gemaakt welke spelers voor 2018 in jong Oranje zitten.

Noord U19 heeft in deze lichting veel gegadigden voor een plaatsje in Oranje, dus het worden spannende dagen.

Alle verrichtingen zullen weer een online worden bijgehouden!

Datum Tijd Wedstrijd Beschrijving Uitslag
         
 zat 30-12 16:30   Aansluitend aan de prijsuitreiking werd bekend gemaakt welke spelers in Jong Oranje zitten. Met maar liefst vier spelers uit Noord U19 die gekozen zijn voor het Jong Oranje van 2018, mogen de Noord coaches trots zijn op hun talentvolle groep.  
         
 zat 30-12    

Verslag van derde dag (2e dag U19) op Korfball.nl

   
         
 

14:45

of

15:30

Noord West U19

-

Noord U19

Noord U19 van Harmen Tjeerdsma en Michel Daling, sluit de Korfball Challenge prima af met een mooie derde plaats. Met een 14-11 winst op Noord West U19, kunnen ze zeer tevreden zijn over hun presteren deze twee dagen.
Nu is het nog even afwachten voordat bekend wordt gemaakt wie uit Noord gekozen zijn voor Jong Oranje van 2018... diverse spelers zitten dus nog even in de zenuwen.
 Eindstand 14-11
         
zat 30-12  11:45

Zuid West U19

(nr 1 poule A)

- Noord U19

(nr 2 poule B)

 Uitgeslapen en gedreven, kwam Noord U19 binnen de lijnen voor de halve finale van de Korfball Challenge 2018 voor U19 teams tegen Zuid West U19.

Noord U19 kwam tegen de sterke Zuid Westers rebound te kort. Hierdoor werd het spel soms te groot. Ook de felle druk kwam niet ten goede van het het dynamische kleine spel wat Noord meestal speelt.

De van te voren beoogde sterkste tegenstander, bleek dan ook de waarheid. De brafoer van Zuid West tegenover de introvertheid van de Noordelingen, was hierin een belangrijke les en Noord moest hierdoor de plek in de finale aan Zuid West overlaten.

Maar er is zeker nog een prijs te behalen. Noord zal zich nu op moeten laden om om 14:45 opnieuw aan te treden tegen Noord West U19. Ditmaal voor de strijd om de derde plaats van de Korfball Challenge 2018 voor teams onder 19 jaar.

Noord zal de uitslag van gisteren zeker willen goed maken en de derde plaats in de wacht willen slepen.....wordt vervolgd.

 Eindstand 16-13
         
vrij 29-12  

Verslag van derde dag (1e dag U19) op Korfball.nl

 Wat vooral opviel bij Noord was het gemak waarmee de dames Marlou Kuiper, Fardau de Boer, Ilse van der Meulen en Femke Bouma de korf wisten te vinden in de eerste twee wedstrijden. Daarom zal Noord ook enigszins teleurgesteld zijn dat het uiteindelijk als derde eindigde in poule A. Tegen Zuid-West had een overwinning er bijvoorbeeld best ingezeten. Maar juist op het moment suprême konden de Noorderlingen niet doordrukken. Tegen België had Noord de pech dat de zuiderburen ontketend waren en hun beste kwartier van het toernooi voor de tweede helft bewaard hadden. Tegen Duitsland werd de plichtmatige overwinning geboekt, maar écht tevreden zal Noord niet zijn. Er had zeker meer ingezeten dan slechts een derde plaats in de poule, met het oog op de kwaliteit die de ploeg heeft.  
         
 vrij 29-12  15:45 Noord West U19 - Noord U19

 Met drie gewonnen wedstrijden weet je dat je eerste of tweede in de poule gaat worden en dus de halve finale mag spelen op de tweede dag. Blijkbaar zat dit al zo in de koppies van Noord U19, dat zij hierdoor niet het eerder gespeelde niveau haalden. Noord West U19 daarentegen wist dat zij nog even moesten knokken om de halve finale te mogen spelen. Dit was dan ook duidelijk te zien. Het gretige Noord West U19 werd beloond tegen Noord U19 die al met hun koppies bij de tweede dag zat. Noord U19 verloor met 14-7.

Door dit verlies komen ze (het van te voren als sterkst bevonden team) Zuid West U19 tegen. Dat wordt goed uitrusten en relaxen, zodat morgen met maximaal vermogen en concentratie de halve finale kan worden ingegaan om 11:45.

 Eindstand 14-7
         
 vrij 29-12  14:15 Noord U19 - Zuid U19

Het werd een mooie wedstrijd tegen Zuid U19. Noord U19 kon elkaar goed vinden en maakte hierdoor mooie spelsituaties, die resulteerden in mooie acties en veel goals.

Met drie gewonnen wedstrijden komt Noord om 15:45 Noord West U19 tegen. Natuurlijk willen zij proberen Noord af te houden van de eerste plaats in de poule na de eerste dag Korfball Challenge voor U19 teams.

 Eindstand 21-15
         
 vrij 29-12  12:45 Belgie U19 - Noord U19

In de tweede wedstrijd tegen Belgie U19, was het van meet af aan spannend. Twee teams die aan elkaar gewaagd waren, het elkaar moeilijk maakten en toch het gat van de korf wisten te vinden. Met veel doorbraak over de dames en ondanks het harde spel van de Belgen, wist Noord U19 de winst binnen te slepen met 12-13.

 Eindstand 12-13
         
 vrij 29-12 11:15

Noord U19

-

Engeland U19

De eerste wedstrijd voor het team van Harmen Tjeerdsma en Michel Daling werd een half uur uitgesteld wegens een gladde vloer. Nadat dit was opgelost werd het welbekende dynamische spelletje van Noord U19 tegen Engeland U19 neergezet.

Hoewel voor het U19 kader het resultaat ondergeschikt is aan de team- en individuele ontwikkeling, werd er met een mooie 19-6 gewonnen.

Het was wel even op stoom komen voor de Noordelingen, waardoor het rendement tijdens het verloop van de wedstrijd steeds hoger werd. Een mooi begin van de Korfball Challenge voor deze Noordelijke Talenten!

 Einduitslag

19-6

 

Afdrukken