OWK Logo

Korfbalvereniging OWK

KORFBALLEN DOEN WE SAMEN


TRAINERS & ARBITRAGE

Gelukkig Nieuwjaar

Inmiddels zitten we alweer een kleine week in het nieuwe jaar en zijn we de oliebollen wellicht weer een beetje vergeten. Via deze weg wil ik iedereen een heel gelukkig, gezond, liefdevol en succesvol 2018 wensen.

Ook wij hebben de oliebollen en nodige alcoholische versnaperingen weer achter ons gelaten en het vizier op 2018 gericht. Wij zijn met de selectie momenteel bezig aan een goed seizoen, waar we met zijn allen best trots op mogen zijn. We laten met zowel het eerste als het tweede een duidelijke groei zien. Dat is, met een mooie 1e  plaats voor OWK 2 en een goede gedeelde 3e plaats voor OWK 1 ook te zien op in de tussenstand op de ranglijst. Ook het resultaat in de gespeelde oefenwedstrijden van afgelopen dinsdag tegen Drachten bewijst dit.

Het niveau van de voltallige selectie stijgt en zolang we met zijn allen bereid zijn om daar de energie en arbeid in te blijven steken kunnen er nog mooie dingen gebeuren dit seizoen, daar ben ik van overtuigd!

Deze week treedt het OWK 1 aan tegen, de inmiddels bekende tegenstander, De Hoeve. Deze ploeg zit momenteel in de spreekwoordelijke hoek waar de klappen vallen, na drie verliespartijen op rij. Toch zal dit team ongetwijfeld vinden dat zij te laag op de ranglijst staan en zullen er dan ook alles aan doen om vandaag de punten te pakken en zo de aansluiting naar boven te krijgen. 

Dat er vandaag een tegenstander binnen de lijnen komt die niet moet worden onderschat is dus duidelijk. De overtuigende overwinning op o.a. Mid Fryslan eerder dit seizoen laat dit ook zien.

Ook voor OWK is er vandaag het nodige te winnen. Met winst wordt er echt afstand genomen van de laatste plaatsen en kan er naar boven gekeken worden. Alles om voor te strijden dus!

Tevens is deze wedstrijd er één tussen de best verdedigende en scorende teams in de poule. Interessant zal dan ook zijn hoe deze wedstrijd gaat verlopen. Weet De Hoeve ervoor te zorgen dat OWK de scores niet maakt? Of zal de scoringsdrift van de thuisploeg toch de doorslag geven? Ik verwacht hoe dan ook een leuke en open wedstrijd.

Het tweede van OWK treedt deze week aan tegen AW/DTV 3. Deze ploeg begon sterk aan de competitie, maar is inmiddels iets teruggezakt. Toch is het een team die, gezien het doelsaldo, makkelijk scoort en dus zal ook OWK 2 vol aan de bak moeten om de punten in eigen huis te houden. Ook ons 2e vindt de korf gemiddeld genomen best aardig, dus dat ook dit een mooie, goede en open wedstrijd gaat worden, staat voor mij als een paal boven water.

Ik heb in ieder geval alle vertrouwen in een goede afloop! Prettige wedstrijd gewenst!

Hoofdcoach Patrick Aalders

Afdrukken