Slap begin OWK 2 is tegen koploper Mid Fryslan niet meer in te halen

Voor OWK 2 stond er net als voor OWK 1 een belangrijke wedstrijd op het programma afgelopen zondag. Op bezoek bij koploper Mid Fryslan 2, bij winst wordt de koppositie weer overgenomen.

In de voorbespreking hamert coach Sjoerd Lap erop om vooral scherp en gebrand aan de wedstrijd te beginnen. Helaas pakte dit anders uit en begint de ploeg net als vorige week in de thuiswedstrijd veel te slap aan de wedstrijd. Zo kon Mid Fryslan gemakkelijk uitlopen naar een 6-1 voorsprong. OWK kon moeilijk in het spel komen en liet tegelijkertijd Mid Fryslan veel te gemakkelijk hun aanvallen uitspelen.

In de rust keek de CINX formatie dan ook tegen een 14-9 achterstand aan. Coach Sjoerd Lap was niet tevreden over hetgeen zijn spelersgroep op het veld liet zien, het devies voor de tweede helft was meer beleving en meer agressie in het spel te leggen.

Hoewel het de tweede helft beter werd, lukte het OWK nooit om Mid Fryslan echt pijn te doen. Tot drie keer toe kwam OWK terug tot een verschil van drie doelpunten maar echt doordrukken lukte niet tegen een betere thuisploeg. Door het missen van meerdere opgelegde kansen en drie strafworpen, maakte de ploeg het zichzelf ook niet makkelijker.

Met 23-18 moest OWK 2 zijn meerdere erkennen en zakt daardoor af naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Verliezen van Mid Fryslan 2 is zeker geen schande, echter zal er in de komende wedstrijden met veel meer overtuiging gespeeld moeten worden om nog punten te gaan pakken in deze zaalcompetitie. De eerste mogelijkheid hiervoor dient zich aan op zondag 21 januari tegen SCO 3 om 13:00 in de Rodenburghal te Leek.