Ook 2e week in 2018 mooie wedstrijden

Ook in de tweede korfbalweek van 2018 werden er weer mooie wedstrijden gespeeld door onze eigen en combiteams:

Het was een fijne zaterdagtrainingsochtend met acht vrolijke kids. Ballenbingo, eilandenspel en heerlijk rennen tijdens de kaboutersport. Dit weekend onder begeleiding van Jolanda Lap en Manon de Vries. Een ontzettend leuke groep kinderen.

De Combi C2 en C1 hadden nog een weekje vrij en komen volgende week weer binnen de korfballijnen.

De B3 kwam deze zaterdag uit tegen Odis B1. Met een mooie 2-8 winst, verstevigen zij hun eerste positie in de ranglijst. Met drie punten voorsprong, maar ook een wedstrijd meer dan de nummer 2: NQL B1, zal het de komende wedstrijden een leuke strijd om de rangpositie worden.

De combi B2 moest het opnieuw opnemen tegen LDODK B3, ook dit keer was het een zware dobber, maar bleven zij LDODK op de voet volgen wat resulteerde in een een mooie 13-9 eindstand tegen de nummer 2.

Combi B1 nam het op tegen de Walden B1. De teams gaven elkaar maar weinig ruimte en de korf werd moeilijk gevonden waardoor de eindstand in een gelijke stand eindigde van slechts 5-5. De B1 blijft hiermee op een mooie 3e plaats in de poule staan.

De jongste wedstrijdspelers van OWK waren net als de junioren nog een weekje vrij.

De Midweek van OWK en Zunobri begon vanavond tegen Leonidas / De Hoeve MW 1 in Noordwolde. Het zwakke begin leek hun duur te staan toen de scheidsrechter floot voor de rust. Met een ruststand van 6-3 werd even de bank opgezocht en wist de midweek dat er uit een ander vaatje getapt moest worden.
Het vaatje bleek gevonden, want in een spannende tweede helft was het de Midweek van OWK en Zunobri die de inhaalrace inzette. De toppers wisten met hard werken uiteindelijk de winst te pakken met een mooie 10-11 eindstand. Gefeliciteerd! Voor de derde helft heeft het team zeker nog een ander vaatje verdiend!

OWK 3 speelt aanstaande woensdag haar inhaalwedstrijd tegen OKO 3 en was dit weekend vrij.

OWK 2 maakt het zich deze zondag moeilijk door het slappe begin. Hierdoor wordt er in korte tijd tegen een achterstand van zes doelpunten aangekeken. Een gat dat tegen het sterke Mid Fryslan 2, niet zomaar even gedicht kon worden ... En dat bleek, de Oostwolmers moesten de eerste wedstrijd vandaag het verlies incasseren: 23-18.
De 1e plaats werd hierdoor helaas vergeven en OWK moet nu met een gedeelde derde plaats genoegen nemen. Als promovendus in de 1e klas niks ergs aan de hand .. lekker doorgaan en de 1e klasse behouden....!!!

OWK 1 moest vandaag tegen de nummer 1 Mid Fryslan. De rust werd ingegaan met een 11-15 voorsprong ... echter kwamen de mid Fryslanders lekker de kleedkamer uit , waardoor zij zeer snel op 16-15 kwamen ... na wat dubbeltje wisselen was het Arjan Kiewiet die in de laatste vijf seconden het verlossende schot maakte en de eindstand op 21-22 zette.
Door deze winst staat promovendus OWK, in de overgangsklasse op een gedeelde eerste plaats met Mid Fryslan.