OWK Logo

Korfbalvereniging OWK

KORFBALLEN DOEN WE SAMEN


TRAINERS & ARBITRAGE

Hoofdcoach aan het woord: OWK 1 - Wit Blauw

Trainersgewijs, de hoofdcoach aan het woord kv OWKKoploper in de zaal Overgangsklasse

Samen met Mid-Fryslân bovenaan in de overgangsklasse. Als ik dat gezegd had aan het begin van het seizoen, had waarschijnlijk niemand me geloofd. Vooraf hadden wij, die kleine promovendus uit Oostwold, natuurlijk ook alle schijn tegen. Die kleine vereniging, net uit de 1e klasse met een 16 koppige selectie, kon toch immers niet op tegen de grote verengingen die in de breedte zoveel opties hebben?

Maar nu staan we er dus wel. Na een wedstrijd waar alles in zat. Strijd, passie, goed korfbal en twee teams die er vol voor wilden gaan. Maar dit keer wilden wij het net iets meer. Nu wij bovenaan staan zal deze wil ook de doorslag moeten geven in de rest van de competitie. Uiteindelijk begin je een competitie natuurlijk altijd met acht teams, die strijden voor het hoogst haalbare. Iedereen begint eraan om te strijden voor het kampioenschap. Voor de één is dat realistischer dan voor de ander, maar op dit niveau is er niemand die “gewoon meedoet”. Daarvoor moet je er teveel voor doen en laten. En voor dat doen en laten, wil je natuurlijk aan het eind van de rit beloond worden.

Voor ons was de doelstelling vooraf handhaving. Maar doelstellingen kunnen worden bijgesteld naarmate de prestaties beter of minder zijn dan verwacht. Dat is bij ons nu dus ook aan de hand. De prestaties zijn top, dus wordt de doelstelling bijgesteld.

Wij hebben nu laten zien dat wij bovenaan mee kunnen doen. Tegenstanders zullen ons inmiddels niet meer zien als die kleine promovendus. Dat brengt ook een andere druk met zich mee, maar het recente verleden heeft bewezen dat wij met deze druk om kunnen gaan. Dat zal de komende zes wedstrijden moeten gebeuren.

Dat begint vandaag met de wedstrijd tegen Wit-Blauw uit Kampen. In de uitwedstrijd lieten wij ons door diverse omstandigheden beïnvloeden, waardoor wij nooit ons niveau hebben gehaald. Wit-Blauw daarentegen speelde loepzuiver en won die wedstrijd dan ook terecht.

De Kampenaren behalen momenteel wisselende resultaten en is na twee nederlagen achtereen terug te vinden op de vijfde plaats. Tijd voor ons om hiervan te profiteren en te laten zien dat de wedstrijd in Kampen een incident was. Echter zal de tegenstander van vandaag ook weer omhoog willen kijken. Voor een goed resultaat zullen we dan ook met dezelfde passie moeten spelen als de afgelopen weken.

Na twee mindere reultaten op een rij en het inleveren van de koppositie van ons tweede, is ook de wedstrijd op zondag belangrijk. Met slechts drie punten achterstand op de huidige koploper en een gelijke stand met de tegenstander van dit weekend, SCO 3, is er nog van alles mogelijk. Ik verwacht ook daar dus een spannende, leuke wedstrijd die gaat eindigen in een overwinning van onze kant.

Ik wens u heel plezier bij de wedstrijden!

Hoofdcoach Patrick Aalders

Afdrukken