SCO slaat gaatje op moment dat OWK 2 even niet scoort

Zondag 21 januari speelde het tweede van OWK een thuiswedstrijd tegen SCO 3. Na een mooie overwinning van het vlaggenschip op de zaterdag, wilde het 2de dit voorbeeld volgen en de punten mee naar huis nemen.

In de voorbespreking gaf coach Sjoerd Lap aan dat een scherp begin belangrijk was. De laatste weken was dit niet altijd het geval, dus vanaf de eerste minuut moest er vol gas gegeven worden om tot een overwinning te komen. Het begin was fel en scherp, alleen vielen de scores niet makkelijk. Hetzelfde gold voor SCO. Pas na drie minuten viel de openingsgoal, helaas voor SCO.  Rene Buring maakte snel gelijk en kwam de wedstrijd qua doelpunten op gang. Het was weer SCO die de leiding nam en OWK maakte weer gelijk. OWK kon goed bijblijven, maar verzaakte zelf de leiding te nemen. Het eerste gat van twee doelpunten werd door SCO gemaakt na een kwartier, 4-6. Direct hierna maakte SCO 4-7, maar Femke Sikkema bracht snel de stand op 5-7 met een mooie doorloopbal. Femke kon de eerste helft het gat van de korf vrij makkelijk vinden en bleek achteraf ook topscorer te zijn. Bij een stand van 6-8 waren het Joeri Wiersma en Femke die weer zorgden voor een gelijke stand 8-8. Als OWK de tegenstander pijn wou doen, was dit het moment. Helaas lukte het de Oostwolmers niet om uit te lopen. De scores gingen gelijk op en er werd gerust met 13-13 op het scorebord.

Na rust was het Sander Lap die de score opende en de eerste voorsprong nam. SCO maakte echter vrij snel de gelijkmaker. Hierna volgde één van de fraaiere goals van de dag. Rene Buring en Arjan Kiewiet dubbelden een paar keer en degradeerden de andere veldspelers tot pionnen. Arjan rondde vervolgens keurig af. OWK kwam voor de tweede keer na rust op voorsprong, maar wederom maakte de ploeg uit Oldeholtpade snel gelijk. Helaas stagneerde de doelpuntenpuntenfabriek van de CINX fomormatie. SCO liep uit naar 15-17 en OWK 2 verzaakte zes minuten lang te scoren. SCO maakte hier goed gebruik van en greep haar kans door uit te lopen naar 15-19. Dit gat bleek te groot voor OWK. Junior Dylan Noordhof werd binnen de lijnen gebracht om nog aanvallender te kunnen spelen. Hij kreeg al snel  een strafworp mee na een goeie doorbraak. Een prima invalbeurt van onze junior. Helaas kwam OWK niet meer dichterbij en waren de laatste scores voor de statistieken. OWK verloor uiteindelijk met 20-23.

Helemaal geen gekke wedstrijd van OWK 2, al is het mogelijk het team uit Oldeholtpade te verslaan als OWK echt een goede dag heeft. Het moet de hele wedstrijd blijven scoren als je in deze competitie wedstrijden wilt winnen.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Heerenveen op het programma. OWK 2 speelt op zaterdag, om 16:55 in Heerenveen en het vlaggenschip van de CINX-formatie speelt zondag in Assen een kraker tegen AVO om 14:50. Zowel zaterdag als zondag zouden we de steun van supporters erg goed kunnen gebruiken, dus we hopen veel van jullie terug te zien op de tribune.