OWK Logo

Korfbalvereniging OWK

KORFBALLEN DOEN WE SAMEN


TRAINERS & ARBITRAGE

Hoofdcoach aan het woord: OWK 1 - Amicitia 1

Trainersgewijs, de hoofdcoach aan het woord kv OWKEendracht maakt kracht !

Afgelopen weekend was voor OWK niet het beste weekend. De junioren moesten helaas in hun wedstrijd het onderspit delven, het tweede gaf na een mooie en goede eerste helft helaas toch nog een puntje prijs aan Heerenveen, waardoor er een remise overbleef voor beide partijen. Ook het 3e zag na een mooie voorsprong in de eerste helft van hun wedstrijd de tegenstander langszij komen en ook daar werden de punten gedeeld. En het slotstuk van het weekend was voor het 1e team, dat na een goede start van de wedstrijd geen vuist meer kon maken tegen een makkelijk scorend AVO. Hier konden wij als collectief niet voldoende tegenover zetten.

Hieruit blijkt echter ook gelijk de kracht van onze selectie. Vorige week hebben we gezien dat, als we afspraken niet voldoende nakomen en we niet bereid zijn voor elkaar te werken, het tegen iedere tegenstander een lastig verhaal wordt. Echter hebben wij dit zaalseizoen al meerdere malen laten zien een zeer sterk collectief te bezitten, met voldoende potentie om bovenin de overgangsklasse (en voor OWK 2 1e klasse) mee te doen. Maar dan zullen we het met zijn allen moeten blijven doen. Gelukkig is dat een kenmerk van onze vereniging. We doen het altijd met zijn allen. We winnen samen, maar we verliezen ook samen. En door het verlies samen te dragen en samen te kijken naar wat we beter hadden kunnen doen, word je voor een volgende wedstrijd alleen maar sterker.

Hoe sterk wij door het verlies van vorige week zijn geworden zal vandaag moeten blijken tegen Amicitia.

Amicitia is een team dat heel degelijk korfbal speelt in een spelletje waar niet snel van wordt afgeweken. In de wedstrijd in Vriezenveen hebben wij echter aangetoond dat we dit spelletje konden doorbreken en die wedstrijd waren wij, door onze drive en inzet, duidelijk de betere ploeg. Dat zegt echter niet dat dit deze thuiswedstrijd weer zo zal zijn. Amicitia zal gebrand zijn om iets recht te zetten en bij winst worden we in de ranglijst dan ook ingehaald. Zaak voor ons om onszelf hiertegen te wapenen.

Mede ook omdat, ondanks dat we met twee punten achterstand aan deze speelronde beginnen, Mid Fryslân nog altijd niet uit beeld is. Een misstap van de Friezen kan zomaar weer de koppositie in de overgangsklasse betekenen. Zaak dit weekend is zodoende nog meer, dat we met elkaar en voor elkaar moeten strijden voor elke bal.

Morgen treedt OWK 2 aan tegen HKV/Ons Eibernest. Dit team staat weliswaar een straatlengte achter op OWK, maar ook zij zullen zich niet zomaar gewonnen geven. Kortom, ook deze wedstrijd kon nog wel eens spannender worden dan de ranglijst doet vermoeden. Ik raad u dan zeker ook aan om morgen een kijkje te komen nemen. Prettige wedstrijden!

Hoofdcoach Patrick Aalders

Afdrukken