OWK 2 weet goede wedstrijd net niet naar zicht toe te trekken

Groen Geel 3 - OWK 2Na de dik verdiende overwinning van OWK 1 op zaterdagavond in de derby tegen Hoogkerk, was het op zondag 11 februari de beurt aan OWK 2 om te laten zien dat ook zij verdiend bovenin meedraaien in het 1e seizoen in de 1e klasse.

Dit doel moest behaald worden in een uitwedstrijd tegen Groen-Geel 3 in het altijd mooie Wormer. Rond het middaguur had iedereen zich verzameld (zelfs degene die iets later uit de Hoogkerk kantine of van het carnaval in Proostwold waren vertrokken de avond ervoor) en werd er afgereisd naar Noord-Holland.

Dat verre uitwedstrijden altijd lastige wedstrijden zijn om te beginnen bleek ook dit keer. Zowel Groen Geel als OWK hadden het lastig de korf te vinden, maar het was Groen Geel die al in het begin van de wedstrijd een voorsprong pakte. Het leek alsof OWK moeite had om de lange rit van zich af te spelen, waardoor Groen Geel via 5-2 en 7-3 uitliep naar zelfs 8-3.
Vanaf dat moment besefte de ploeg uit Oostwold dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Er werden betere keuzes gemaakt, zowel verdedigend als aanvallend. Groen Geel had het hier zichtbaar lastig mee. Door maar liefst 5 Oostwolder goals op rij werden de kleedkamers opgezocht met een 8-8 gelijkspel.

Na rust bleven beide ploegen elkaar niet loslaten. Er werd vrijwel om en om gescoord, tot in de laatste vijf minuten aan toe. Het samenspel was bij vlagen mooi om te zien maar het aantal goals wat we gewend zijn te zien in een zaalwedstrijd, werd niet gehaald aan beide zijden. Bij 14-16 ontstond er een klein gaatje, maar ook dit gaatje wisten de Groen Gelen te dichten waardoor er drie minuten voor tijd 16-16 op het scorebord stond.

Waar Groen Geel de goede kansen zocht en deze via een vers ingebrachte speler ook verzilverde, was het OWK wat in de laatste twee minuten verzuimde om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Nadat er in de laatste minuut een vrije bal werd toegekend aan de thuisploeg, werd de wedstrijd afgefloten bij een 18-17 stand en waren de druiven zuur bij de Oostwolmers.

Al met al een wedstrijd waarin goed spel afgewisseld werd met verkeerde keuzes en waarin de laatste vijf minuten beslissend bleken te zijn.

Speciaal nog even een woord van dank voor wisselspelers Dylan Noordhof en Marloes de Haan, die beiden nog invielen en dit prima oppakten.

Na afloop werd er natuurlijk nog een klein drankje genuttigd en werd de dag afgesloten bij de pizzeria.

A.s. zaterdagavond speelt OWK 2 de laatste thuiswedstrijd van deze competitie tegen hekkensluiter De Walden 3. We gaan weer voor een mooie wedstrijd met veel publiek! Tot zaterdag in de Rodenburghal. Er wordt gestart om 20:45!