OWK Logo

Korfbalvereniging OWK

KORFBALLEN DOEN WE SAMEN


TRAINERS & ARBITRAGE

Hoofdcoach aan het woord: OWK 1 - AKC 1

Trainersgewijs, de hoofdcoach aan het woord kv OWKDe laatste lootjes!

Wauw… wat gaat de tijd toch af en toe snel. Zo typ je je eerste stukje voor het seizoen, en na twee keer knipperen speel je alweer je laatste thuiswedstrijd in de zaal. En wat hebben wij een bijzonder seizoen! Het is ongelofelijk hoe succesvol alles is verlopen.

Afgelopen week bleek maar weer eens hoe hongerig en gretig deze groep is. Een aantal spelers kampte met pijntjes en drukte, wat leidde tot een discussie. Ik ben altijd voor trainen. Was ik als speler al, ben ik als coach nog steeds. Onze krachttrainer Anthony Bolt verwoordde het uiteindelijk goed: er moet in principe altijd getraind worden. Ook al kun je niet volle bak, je bent er met elkaar en voor elkaar. Je traint samen, speelt samen, wint samen en verliest samen. En dat is belangrijk. Want we doen het ook samen, dit hele seizoen al. Fantastisch om dat te mogen zien en deel van uit te mogen maken.

Uiteindelijk is er dus getraind, fanatiek, gedreven, maar vooral ook gezellig. En op Arjan Kiewiet na was iedereen er. Hartstikke mooi. Want zoals u weet, we zijn nog niet klaar. We hebben met OWK 1 nog altijd de titel in zicht. Weliswaar zijn we afhankelijk van een misstap van de concurrentie, maar we hebben al eerder in deze competitie gezien dat niets onmogelijk is en iedereen van iedereen kan winnen.

De kans is echter ook zeer aanwezig dat de concurrentie van ons wint en daar zullen we dus voor moeten waken. Wij zullen de komende twee wedstrijden het beste in ons naar boven moeten halen om onszelf aan het eind van de rit niets te kunnen verwijten. De komende twee wedstrijden is het alles of niets. Alleen door twee keer winnen kunnen wij de druk op de concurrentie maximaal houden.

Vandaag begint dat tegen AKC uit Almelo. We hebben in de wedstrijd daar gezien dat dit een tegenstander is die niet moet worden onderschat.

AKC heeft in de eerste helft van de competitie veel punten laten liggen, maar in het tweede gedeelte is dit team knap opgeklommen richting de middenmoot, met een aantal duidelijke uitslagen.

Wij zullen dit weekend dus scherper, sneller, harder en feller moeten zijn dan de tegenstander en alles op alles moeten zetten om de wedstrijd naar ons toe te trekken. AKC heeft ongetwijfeld als doelstelling om aan het einde van de competitie te laten zien dat de eerste helft van dit seizoen een incident is geweest. Wat is er dan mooier dan te winnen van een team die strijdt voor het kampioenschap? Maar… onze messen zijn geslepen!

Kortom, ik verwacht vandaag een totaal andere wedstrijd dan in Almelo, met twee teams die elkaar het leven, op korfbalgebied althans, behoorlijk zuur zullen  maken.

Ik wens u er heel veel plezier deze middag!

Hoofdcoach Patrick Aalders

Afdrukken