OWK en hoofdcoach beëindigen na het seizoen contract na wederzijds goedvinden

Het bestuur van kv OWK heeft besloten om het contract met hoofdtrainer Patrick Aalders, voor volgend seizoen, niet te verlengen. Naar aanleiding van gesprekken die het bestuur en TC hebben gevoerd met de selectiespelers is het bestuur van mening dat er onvoldoende draagkracht is om door te gaan volgend seizoen. Ondanks dat het seizoen qua resultaten uitstekend verloopt, moet de club ook kijken naar de toekomst en daarin ziet het bestuur met Patrick, als onervaren en beginnend trainer, onvoldoende basis om het contract te verlengen. Vervolgens heeft tevens een gesprek plaatsgevonden met Patrick zelf. Het bestuur is erg blij met de manier waarop dit gesprek is verlopen. Patrick gaf aan zelf volledig achter dit besluit te staan en geeft hierop een toelichting:

“Ik ben zelf iemand die graag reflecteert op mijn eigen functioneren. Dat heb ik het hele seizoen al gedaan en zal ik ook blijven doen. Ik heb veel nagedacht over dit seizoen en over de toekomst, zoals de club dat ook heeft gedaan. Gaandeweg het seizoen werd voor mij wel duidelijk dat het succes dat we dit seizoen hebben slechts deels afhankelijk is van mijn functioneren. Mijn sterke kanten, het analyseren van beelden, tegenstanders, de tactiek daarop aanpassen en het coachen van wedstrijden, werden daarin aangevuld door een selectie die zeer ervaren is en ook een grote eigen inbreng heeft. Voor mij als beginnend trainer natuurlijk ideaal, combineer al deze factoren en we hebben gezien waartoe dit leidt.

Waar het momenteel echter nog aan schort is de nodige trainerservaring om spelers ook daadwerkelijk individueel beter te maken. Hiervoor is meer achtergrond nodig dan ik op dit moment heb. De conclusie die het bestuur van OWK dan ook terecht heeft getrokken, en waar ik zelf ook al toe kwam, was dat om de toekomst te bewaken en de doorstroming van jonge spelers te bevorderen het beter is om een trainer voor de groep te hebben die meer ervaring heeft op dit niveau en die ook weet hoe hij of zij spelers met potentie kan inpassen en beter kan maken. Ik heb die bagage (nog) niet en er is simpelweg een te groot vraagteken over hoe dat volgend jaar zou gaan om met mij door te gaan.

Ik sta volledig achter dit besluit, dat mij in een heel goed gesprek is medegedeeld. Voor de komende jaren die de vereniging graag op dit niveau wil spelen, is er meer draagkracht nodig dan ik momenteel kan bieden. Wel ben ik de club en de selectie ontzettend dankbaar voor de geboden kans afgelopen jaar en ik heb het ook met heel veel plezier en volledige inzet gedaan. Dit seizoen zal ik dan ook met dezelfde inzet en plezier afmaken, want we zijn ook nog niet klaar. We hebben nog een aantal wedstrijden te winnen en ik zou het prachtig vinden om met een knaller af te sluiten voor ik het stokje doorgeef aan mijn opvolger.

Gelukkig staat de selectie wat dat betreft achter mij, dus samen hebben we al een hoop succes behaald en we gaan er tot de zomer nog wat moois van maken. Ik heb ongelofelijk veel geleerd van dit seizoen. Ik weet waar mijn kracht ligt en waar ik mij nog in moet ontwikkelen. Dat zal ik de komende jaren dan ook gaan doen, en wellicht zoek ik dan ergens een nieuwe uitdaging, met meer bagage en achtergrond.

Wat betreft mijn eigen toekomst, daar ga ik mij nu rustig op beraden. Ik vind het spelletje op een iets lager niveau nog steeds hartstikke leuk, dus ik zal komend seizoen in ieder geval blijven spelen in OWK 3. Wat ik daarnaast ga doen, of dat ik verder misschien wel even een jaartje geen nevenactiviteiten doe, dat zal ik de komende weken/maanden eens rustig gaan bedenken. Wel ben ik er nu achter gekomen dat dit iets is wat ik heel erg leuk vind om te doen. Ik zal dus ongetwijfeld vroeg of laat het trainerschap weer oppakken.

Ik bedank iedereen voor alle mooie woorden en alle steun dit seizoen, ik vind het bewonderenswaardig hoeveel warmte ik als trainer/coach heb mogen ontvangen van iedereen binnen (en ook buiten) de vereniging. Ik hoop dan ook dat mijn opvolger met net zulke open armen wordt ontvangen en dat hij of zij met deze mooie, talentvolle en gretige groep voort kan borduren op het succes van dit seizoen. Want dat OWK op dit niveau mee moet blijven doen de komende jaren staat voor mij buiten kijf.

Heel veel succes en bedankt voor alles, en uiteraard tot ziens de komende maanden op of langs het veld.

Patrick Aalders”

OWK wil tenslotte ook Patrick erg bedanken voor zijn inzet, enthousiasme en alle energie die hij dit seizoen in de selectie heeft gestoken en nog steeds steekt!

Afdrukken