"Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?" deel 4 van 8

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKOWK A1 #sportplezierIn het kader van "de Week van het Sportplezier" is hier al de vierde editie van de rubriek: ”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?”

In de overgang van de zaal en het veld hopen we, in samenwerking met de jeugdtrainers van de OWK teams en combiteams, de spelers van alle jeugdteams de revue te laten passeren. Na de Combi C1, C2 en B1, is het vandaag de beurt aan de spelers en trainer/coaches van OWK A1.

OWK A1

De junioren van OWK zijn een gezellig team waarbij de prestatie vaak afwisselen. Naast de sterren van de hemel spelen zitten er ook wel eens dompers van wedstrijden bij. Iets wat bij deze leeftijd natuurlijk wel past. De vriendengroep doet in korfbal en naast korfbal veel samen. De meesten van de junioren vullen al heel vaak een positie in bij OWK 3 maar ook de selectie van OWK. En dit doen zij zeker niet onverdienstelijk. Ze draaien goed mee en kennen het gespeelde spelletje prima om op seniorenniveau hun steentje bij te dragen. Volgend seizoen zullen zij dan ook allen naar de senioren gaan en zich verder ontplooien.

Tijdens de eerste helft van het veld werden leuke wedstrijden gespeeld die uiteindelijk resulteerden in een derde plaats op de helft van de competitie.

In de zaal ging het erg afwisselend, wie weet hadden de feestjes hier iets mee te maken :-). uiteindelijk moesten de junioren genoegen nemen met een vijfde plaats met 14 punten uit 14 wedstrijden.

Met vier punten achter de nummer twee, is er voor de tweede helft van de veldcompetitie nog van alles mogelijk. We wensen ze hier natuurlijk veel succes maar zeker ook veel plezier met elkaar.

Na een korte omschrijving van de trainers en coaches van OWK A1, volgt hieronder een leuke omschrijving van alle A1 spelers door de trainer/coaches van OWK A1 Arjan Kiewiet en Sander Lap.

DE TRAINERS EN COACHES VAN OWK A1

Arjan Kiewiet

OWK A1 #sportplezierVanaf het begin van het seizoen is Arjan coach van OWK A1. Arjan is afkomstig van Invicta maar speelt nu voor het tweede seizoen bij OWK. Arjan is een korfbaltalent die allround is op alle posities van het veld. Zijn beste plekje is echter toch in de punt waar hij makkelijk schiet en scoort. Daarnaast is hij een echte sfeermaker en een aanwinst voor OWK als mens, speler en jeugdtrainer.

 Sander Lap

OWK A1 #sportplezier

Sander is op en top korfbal. Spelend vanaf zijn jeugd bij OWK en inmiddels in de selectie van OWK, is hij een echte verenigingsman. Zijn fanatisme laat hij regelmatig horen, maar is eigenlijk vooral te zien aan zijn inzet en zijn super conditie en kracht. Sander is een echte rebouder, maar weet ook de andere posities steeds beter te bekleden. Al van jongs af aan is Sander actief als jeugdtrainer. Eerst de allerkleinsten en inmiddels opgeklommen naar de junioren van OWK.

 DE TOPPERS VAN OWK A1

Marcha de Boer

OWK A1 #sportplezierInmiddels speelt Marcha voor haar tweede seizoen bij OWK. Daarvoor speelde zij samen met Hidde Geerts en Gijs Lenting in de jeugdteams bij Rodenburg. Marcha kan anderen heel goed vrij spelen, maar ook haar eigen schot gaat er prima in. Zet haar bij Marloes de Vries en je hebt gegarandeerd mooi korfbal en ook nog een hoop plezier en gegiechel.

 Hidde Geerts

OWK A1 #sportplezierOok Hidde is afkomstig van Rodenburg en net als de andere twee inmiddels lekker op hun plek bij OWK. Voor zijn start bij OWK maakte hij volop gebruik van de uitnodiging om aan te sluiten bij het jeugdkamp, waardoor het succes van dit kamp ook zeker op zijn conto geschreven kan worden. Binnen en buiten het veld is Hidde altijd positief, niet zeuren maar doorgaan! Als hij het op zijn heupen heeft scoort hij vanuit alle hoeken van het veld.

Marloes de Haan

OWK A1 #sportplezierMarloes is afkomstig van Hoogkerk. Samen met haar vriendje korfballen blijkt goed te bevallen gezien Marloes voor haar tweede seizoen de junioren van OWK versterkt. Zij bezit de bijzondere kwaliteit om anderen beter te laten spelen. Met haar onschuldige blik windt ze elke scheidsrechter om haar vinger.

 

Remco Koopal

OWK A1 #sportplezierRemco is wat later dan de meesten begonnen met korfballen. Als talentvolle voetballer, laat hij nu zijn talenten schijnen bij het korfballen. Remco is sterk, dit bleek al uit een trainingsweekend met de selectie waarbij hij de meeste selectieleden eruit liep in een bosloop. Hij is DE rebounder van het juniorenstel. Door vanuit de rebound het spel te verdelen, zorgt hij ervoor dat zijn medespelers in scoringspositie komen, maar ook zelf pikt hij zijn goaltjes mee.

 Gijs Lenting

OWK A1 #sportplezierBij Gijs is het aan of uit, even rustig meespelen staat niet in zijn woordenboek. Met zijn energie en dodelijk schotje is hij een belangrijke schakel in dit mooie team. Ook Gijs speelde eerst in de jeugdteams van Rodenburg en kwam samen met Marcha en Hidde over naar OWK. Hij en Hidde gooiden zichzelf direct in het diepe door direct aan te sluite bij het korfbalkamp voordat het OWK avontuur nog was begonnen. Dit resulteerde in een super gezellig kamp en mooie overgang naar OWK. Net als de andere twee zit ook Gijs lekker op zijn plek en lijkt toch ook een echte OWK-er te zijn.

 Elise Mellema

OWK A1 #sportplezier

Ondanks een hele korte dans- en paardrij onderbreking, is Elise alweer geruime tijd korfballend bij OWK. Samen met haar broer Joost zitten zij in een leuk juniorenteam die ook naast korfbal veel samen doen. Elise zoekt in het veld heel vaak de tweede kans. Als zij vrijstaat laat ze dit goed horen, deze ballen maakt ze dan ook altijd lekker af.

 

Joost Mellema

OWK A1 #sportplezierJoost is buiten het veld een grote vriendelijke reus, binnen het veld is hij echter zeer fanatiek en leergierig. Hij is een goede allround heer en daar zijn er maar weinig van. Spelend vanaf zijn jeugd bij OWK is hij ook een enorm tennistalent. Inmiddels is zijn focus op korfbal gericht. Daar mag OWK erg blij mee zijn gezien hij (net als diverse medejunioren) niet alleen de junioren maar ook vaak een bijzonder steentje bijdraagt bij de senioren.

Dylan Noordhof

OWK A1 #sportplezierOok Dylan speelt vanaf zijn jeugd bij OWK. Hij is een bekwaam schutter die vanuit zijn schot speelt. Met zijn schot en actie naar binnen/duikeling, zorgt hij voor de nodige doelpunten junioren maar ook bij de senioren weet hij het gat van de korf goed te vinden.

 

Ilse de Vries

OWK A1 #sportplezierIlse is de jongste van het juniorenstel en het zusje van Manon. Elke tegenstander van Ilse krijgt een lastige middag. Loskomen van deze snelle dame is moeilijk en met deze snelheid naar binnen en haar schot creëert ze menig kans. 

 

Manon de Vries

OWK A1 #sportplezierSpelend vanaf haar jeugd bij OWK versterkt Manon al een tijd dit gezellige team. Na een lange blessure is ze gelukkig inmiddels al weer een tijdje van de partij. Als tegenstander moet je Manon geen ruimte geven, want dit straft zij af. Zij verslaat geregeld de jongens met schotspelletjes.

 

Afdrukken