"Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?" deel 7 van 8

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKKabouters OWK #sportplezierOndanks dat we niet de winnaar geworden zijn van de Oranje Clinic en de titel Sportplezier vereniging van 2018, gaan we toch nog even verder:

Vandaag in de zevende editie van de rubriek: ”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?”

In de overgang van de zaal en het veld hopen we, in samenwerking met de jeugdtrainers van de OWK teams en combiteams, de spelers van alle jeugdteams de revue te laten passeren. Na de Combi C1, C2, B1, A1, B2 en D1, is het vandaag de beurt aan de jongsten van OWK die geen competitie spelen maar elke zaterdag o.l.v. Pelikaan S en OWK een kaboutertraning hebben. Binnenkort hopen we de B3 in de spotlight te kunnen zetten.

Kabouters van OWK en Pelikaan S

Elke zaterdagochtend wordt er om de week door voetbalvereniging Pelikaan S en korfbalvereniging OWK een kaboutertraining gegeven in de Gaveborg. Kinderen vanaf ca 4 jaar zijn welkom om tijdens de training onder begeleiding leuke spellen te doen en kennis te maken met verschillende sporten.

De huidige groep kan nog wel een paar kabouters gebruiken. Dus heeft u interesse neem dan contact op met de organisatie van OWK en Pelikaan S: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De vaste kaboutertrainers: OWK: Jolanda Lap en Samantha en van Pelikaan S: Elze Posthumus en Jan Vink, worden vaak bijgestaan door jeugdleden van OWK en Pelikaan S

Na een korte omschrijving van de trainers van de Kabouters, volgt hieronder een leuke omschrijving van trainer Jolanda Lap van de huidige kabouters op de zaterdag.

DE VASTE TRAINERS EN COACHES VAN de OWK en Pelikaan S Kabouters

Jolanda Lap

Kabouters #sportplezierJolanda speelt al vanaf haar jeugd bij OWK. In hart en nieren OWK-er, heeft zij in de jaren verschillende functies binnen OWK bekleed. Inmiddels heeft zij het speelveld omgeruild voor de support aan de zijlijn.  Binnen OWK is Jolanda verenigingsbegeleider voor de scheidsrechters in opleiding en zorgt samen met haar collega's in de TC Combi dat alles voor de combi-jeugdteams geregeld wordt. Voor de kabouters weet zij altijd weer leuke spellen en trainingen te bedenken die in de puntjes verzorgt zijn.

Samantha Noordhof

Kabouters #sportplezierSamantha speelt al vanaf de jongste jeugd bij OWK. Inmiddels zijn haar korfbalcapaciteiten al een paar jaar te aanschouwen in de selectie van OWK, waarin zij bekend staat om haar snelle en zuivere schot. Als bestuurslid, met o.a. de Kaboutersport onder haar, ontplooit zij zich ook buiten het korfbalveld. Samantha is al langere tijd trainer van de Kabouters. Haar liefde voor jonge kinderen straalt tijdens de trainingen en daarbuiten van haar af. Zij blijft onder alle omstandigheden, altijd rustig. Een eigenschap die goed van pas komt bij een jonge groep kinderen zoals de Kabouters.

Elze Posthumus

Kabouters #sportplezierElze is de drijvende kracht achter de schermen in de samenwerking tussen OWK en Pelikaan S. Toen het idee van kaboutersport geopperd werd, stond Elze direct op en ging meedenken. Zijn enthousiasme werkt erg aanstekelijk en zijn positieve instelling is fantastisch. Elze is een grote meerwaarde voor beide verenigingen.

Jan Vink

Kabouters #sportplezierJan verzorgt om de week de voetbaltraining voor de Kabouters. Hij is, evenals Elze, een echte verenigingsman. Ze zijn samen de verbindende factor tussen OWK en Pelikaan S. Jan is een lieve kaboutertrainer, die de kinderen vooral heel veel plezier in sport, spel en bewegen wil bijbrengen.

 

DE TOPPERS VAN OWK D1

Guang Batteram

Guang is een echte sportman. Korfballen en voetballen, hij kan het allemaal. Vol enthousiasme en energie staat hij iedere week paraat om te gaan trainen. Guang heeft heel veel inzicht dus een lange uitleg is aan hem niet besteed. Hij snapt de bedoeling heel snel en wil vooral graag snel beginnen. Zoals gezegd een echte sportman, die ook nog eens iedere week bij de Kids United van FC Groningen traint. 

Jayden Berentsen

Jayden hebben we helaas nog niet tijdens de kaboutersport o.b.v. OWK mogen ontvangen. Als kabouterlid hopen we hem natuurlijk ook te zien op de zaterdagochtend voor leuke sport en spelmomenten samen.

Niek Hindriksen

Niek is fijne sportman, die erg hard werkt tijdens de spelletjes. Hij let heel goed op tijdens de uitleg en doet de oefeningen daarna perfect na. Voor een trainer is dat natuurlijk heerlijk. Niek geniet vooral heel erg van de oefeningen waarbij het samenwerken belangrijk is. Samen iets tot stand brengen vindt hij geweldig en dan is hij in zijn element. Wordt er een wedstrijdje gedaan tussen twee teams, dan doet Niek er graag nog een schepje bovenop om de winst samen binnen te slepen.

Milou Koolstra

Milou is het nieuwste meisje bij het stel, maar weet haar plekje goed te vinden. Ze heeft laten zien een natuurtalent te zijn in het korfballen, want schoot snel alle ballen er feilloos in. Het plezier straalt van haar gezicht af als ze de bal door de korf heeft gescoord. Ook in andere spellen heeft Milou laten zien dat zij een goede aanwinst is voor deze gezellige Kaboutergroep. 

Amy Meijer

Amy is een enthousiaste dame met een prima balgevoel. Ze geniet vooral erg van de samenwerkspelletjes, waarbij er niet gewonnen hoeft te worden. Hier komen haar kwaliteiten dan ook heel goed bovendrijven. Ze kan haar medespelers goed aansturen waardoor gezamenlijk een mooi resultaat wordt neergezet. Goed kunnen samenwerken op deze leeftijd is heel bijzonder en dan ook een mooie eigenschap waar zij nog veel vruchten van zal gaan plukken in haar verdere sportcarrière.

Lente Meijer

Lente is een fijn meisje om bij de groep te hebben. Ze is een soort van sponsje die alle informatie opzuigt. Vervolgens moet de informatie even een plekje krijgen bij haar. Zodra dit het geval is, gaat ze als een speer en is ze niet meer te stoppen. Vol enthousiasme stort ze zich in het sportieve gebeuren en voert de oefeningetjes prima uit. Doordat ze zo goed oplet heeft Lente het zeker in haar om een echte sportieve dame te gaan worden.

Noah Snippen

Noah is een serieuze sporter, die graag stapjes vooruit wil maken. Hij let heel goed op wat de bedoeling van de oefeningetjes is en probeert deze dan zo goed mogelijk uit te voeren. Ondanks dat Noah de trainingen serieus neemt, is hij gelukkig ook een enthousiast en blij sportmannetje. Noah kan heerlijke gek doen, maar wil ook zeker graag een partijtje winnen. Hierdoor past hij heel goed bij de andere kabouterjongens die deze eigenschap ook bezitten.

Lauren Vink

Lauren is de benjamin van de kaboutergroep. Ze was nog maar drie jaar oud toen ze samen met haar broer Levi begon bij de Kabouters. Lauren gaat lekker haar gangetje en probeert zo goed als mogelijk mee te doen met de kabouters. Gezien haar leeftijd een hele knappe prestatie.  Natuurlijk is de korf nog heel erg hoog als je zo jong bent. Maar gelukkig is daar altijd wel iemand die haar even op wil tillen om zo toch raak te kunnen schieten. Dan geniet Lauren erg van haar succesje. De week erna is het weer tijd voor voetbal, met het doel wat lager is dat nu nog even iets makkelijker voor deze topper.

Levi Vink

Levi is een sportieve jongen, die iedere week vol energie start aan de trainingen. Hij is competitief en wil graag de spelletjes winnen. Dat is een prima eigenschap als hij later aan het spelen van wedstrijden zal beginnen. Of hij nu moet korfballen of voetballen, hij vind het allemaal prima, als hij zijn energie maar lekker kwijt kan. Uitleggen moeten niet te lang duren, want Levi wil gewoon lekker gaan met die banaan.

Thirza van Wijk

Thirza is een lieve meid, die zichtbaar geniet van de kaboutertrainingen. Ze vindt het vooral heel fijn om één op één met de trainer iets te doen en zo een succes te ervaren. het is duidelijk te zien dat Thirza hier enorm van geniet.  Als zij iets nog niet direct snapt, zie je dat ze heel goed kijkt naar de andere kinderen en probeert het dan na te doen. Als het dan onverhoopt even niet lukt, blijft Thirza heel rustig en vraagt om een extra uitleg van de trainer. 

Afdrukken