OWK Logo

Korfbalvereniging OWK

KORFBALLEN DOEN WE SAMEN


TRAINERS & ARBITRAGE

Hoofdcoach aan het woord: OWK 1 - Mid Fryslan 1

Trainersgewijs, de hoofdcoach aan het woord kv OWKNieuwe ronde, nieuwe kans!

Helaas… in de zaal hebben we het net niet gered. Na een prachtig zaalseizoen waarin tot het laatst werd meegedaan om het kampioenschap, moesten wij in de laatste zaalwedstrijd onze meerdere erkennen in de Hoeve. Hierdoor werd de druk niet opgevoerd en kon Mid Fryslan het kampioenschap binnenslepen. Naar mijn idee was Mid Fryslan ook het team met de meeste potentie in deze zaalcompetitie. Volgend jaar mag de ploeg van Peter Tolsma het laten zien in de hoofdklasse. Via deze weg van harte gefeliciteerd en heel veel succes volgend jaar!

De kampioen in onze zaalcompetitie komt vandaag wederom bij ons op bezoek. Ondanks een nederlaag in de allereerste veldwedstrijd hebben wij met een gelijk spel en een overwinning dit seizoen toch zeker bewezen dat wij uitstekend partij kunnen bieden aan Mid Fryslan. Deze lijn willen wij uiteraard vandaag doortrekken.

Het is in de veldcompetitie allerminst zeker wie er met de titel vandoor zal gaan, maar ook wie er uiteindelijk zal degraderen. De ranglijst is zo compact, dat OWK bij winst bovenaan mee zal doen, maar bij verlies ook zomaar in de onderste regionen kan blijven hangen.

Het is dus zaak om ook de komende weken de koppies weer fris en scherp te krijgen en de nodige punten binnen te halen. Op deze manier kunnen we voor het veld laten zien dat OWK ook op het veld bovenin de overgangsklasse thuishoort. Ik verwacht vandaag dan ook een spannende en gelijk opgaande strijd.

Voor een groot deel ligt onze focus ook op het tweede team. Met een prachtige prestatie in de zaal, waar met 17 punten een duidelijke vierde plaats werd behaald als promovendus in de 1e klasse, moet het 2e nu laten zien dat dit zaalseizoen geen incident was. OWK 2 staat op het veld nog zonder puntverlies bovenaan in de 2e klasse. De doelstelling is dan ook om daar een kampioenschap uit te slepen, zodat volgend jaar ook op het veld de kunsten in de 1e klasse getest kunnen worden. Het team is daar klaar voor. Nu is het alleen nog zaak om dit geloof om te zetten in daden, te beginnen tegen onze buren uit Leek.

Rodenburg staat, na een goed zaalseizoen, op het veld met twee punten op de een na laatste plaats en zal willen knokken om haar positie te verbeteren. Deze wedstrijd van vanmiddag is op voorhand dus zeker geen gelopen koers. OWK 2 zal er alles aan moeten doen om de punten in Oostwold te houden en de 1e positie te versterken.

Kortom, ik denk dat ons op deze Paasmaandag weer twee prachtige wedstrijden te wachten staan. Ik wens u daar allen veel plezier bij!

Hoofdcoach Patrick Aalders

Afdrukken