OWK 2 blijft stevig op eerste plaats

Op Tweede Paasdag stond de wedstrijd OWK 2 – Rodenburg 2 op het programma. De eerste veldwedstrijd van de tweede helft van de veldcompetitie. De ontmoeting tussen deze twee ploegen in de eerste helft van de veldcompetitie werd door OWK 2 redelijk eenvoudig gewonnen. OWK 2 had ook een eerste plaats weten te bemachtigen in de competitie en het was dus zaak vandaag te laten zien waarom zij op deze plaats in de ranking horen.

In de voorbespreking van coach Sjoerd Lap, werd benadrukt dat het vandaag belangrijk was om scherp te beginnen. Het moest voor de tegenstander meteen duidelijk worden dat zij geen punten mee naar huis zouden nemen. De Oostwolmers kwamen het eerste kwartier goed uit de startblokken. Er werden mooie aanvallen gecreëerd en deze werden beloond met doelpunten. Ook verdedigend wist OWK 2 het goed dicht te houden. Het stond na vijftien minuten dan ook 7-2 voor de thuisploeg. Hierna ging het niveau van het spel van OWK 2 naar beneden. Er werden verkeerde keuzes gemaakt en ook de rebounds werden niet scherp genoeg ingegaan. Toch ging de thuisploeg met een ruime voorsprong de kleedkamer in voor de rust; 10-4.

Dat de duels steviger en scherper in moesten worden gegaan in de tweede helft was duidelijk. Hiervoor was het belangrijk dat iedereen in het vak na een schot bleef lopen. Het was echter Rodenburg 2 die de eerste twee doelpunten van de tweede helft scoorde. Hierna gingen de teams redelijk gelijk op in de score. Het was echter de thuisploeg die de laatste doelpunten scoorde en uiteindelijk de wedstrijd binnen sleepte. Hierdoor blijft OWK 2 de eerste plaats bekleden in de competitie. Eindstand: 17-12.

Aankomende week zondag staat de uitwedstrijd tegen AVO 3 op het programma. Deze wedstrijd wordt in Assen gespeeld en zal om 11:30 beginnen. Supporters zijn natuurlijk erg welkom!