CINX Formatie wint met ruime cijfers in Assen

AVO 1 - OWK 1Op deze mooie zonnige lentedag, waren alle facetten aanwezig om een een mooi potje korfbal te laten zien door twee aan elkaar gewaagde ploegen die in de zaal beide bovenin meedraaiden. Toch bleek later dat een spannend potje hoogstaand korfbal er niet echt in zat.

Na tien minuten spelen lieten beide teams nog steeds niet het beloofde spel zien en stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. Snel daarna was het echter OWK die door een vrije bal in het spel kwam en er 1-0 van maakte. De Oostwolmers waren de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Door verschillende tactische en magische goals, werd er binnen no time een flinke voorsprong gepakt. Met een 4-10 voorsprong voor de CINX Formatie, werden dan ook de kleedkamers opgezocht.

In de rust waarschuwde hoofdtrainer Patrick Aalders om vooral zo door te gaan en niet in paniek te raken als AVO ook zou beginnen te scoren, wat naar verwachting zeker wel zou gaan gebeuren. OWK moest zich focussen en gewoon doorgaan met het bestaande spel, wat bestond uit achter verdedigen en goede aanvallen neerzetten.

De tweede helft gebruikte OWK al haar krachten om de voorsprong verder uit te breiden. Ondanks dat AVO in het begin nog wel meescoorde, bleek dit niet genoeg om het gat, wat in de eerste helft was ontstaan, te verkleinen. OWK liet zien dat zij met goed spel en zelfs met een matig schotpercentage, blijft meedoen in de race voor het kampioenschap. Na verschillende ijsjes en biertjes in de zon, kon er dan ook met een tevreden gevoel (en een gebruind tintje) en een 10-21 in de pocket,naar huiswaarts gekeerd worden.