OWK 2 doet wat het moet doen!

Nadat zaterdag OWK 1 de winst al wist binnen te slepen, was het zondag de beurt aan OWK 2 om dit kunstje te herhalen.

De koploper uit Oostwold mocht tegen SIOS uit Wolvega laten zien waarom ze bovenaan in de competitie staan. SIOS, een jonge ploeg, waartegen OWK het in de uitwedstrijd allerminst gemakkelijk had. Van onderschatting was dan ook geen sprake.

Na een goede voorbereiding begon de Oostwolmers scherp aan de wedstrijd, al na 15 seconden lag het eerste doelpunt in de korf. Daarna kon SIOS de gedreven CINX Formatie uit Oostwold tot een stand van 3-3 bijbenen. In het vervolg van de wedstrijd maakten ze echter geen schijn van kans tegen het spel van OWK 2. Met een 13-4 ruststand was er voor OWK 2 geen vuiltje aan de lucht en kon de wedstrijd lekker uitgespeeld worden. Coach Sjoerd Lap kon niet anders dan tevreden zijn over het eerste deel van de wedstrijd, maar verlangde in de tweede helft nog een stukje meer intensiviteit, voornamelijk in de rebound duels, van zijn team.

De tweede helft konden de thermosshirtjes van menig OWK speler in de kleedkamer achterblijven, het zonnetje was inmiddels doorgebroken en het was aan OWK om het publiek deze mooie middag mooi spel te laten zien.

In het begin van de tweede helft lukt het om ondanks het krachtsverschil goed door te gaan en mooie aanvallen op te zetten en een goede afronding te verzorgen. Daarna sluipt dan toch de gemakzucht in het spel van de thuisvereniging en is het niet meer een hele aantrekkelijke wedstrijd om te zien. De scores blijven wel vallen en OWK weet de wedstrijd te winnen met een 26-7 stand op het scorebord.

Volgende week staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap op het programma. Zondag 22 april gaat de ongeslagen koploper op bezoek in Hoogkerk. Om 13:00 start de wedstrijd tegen Hoogkerk 3. Maar alvorens deze competitiewedstrijd, zal OWK 2 op dinsdag17 april  thuis de kwartfinale in de AP Buitenbeker spelen tegen NQL 1.