OWK 2 dendert door naar halve finale AP Buitenbeker

AP Buitenbeker winnaar 2017Op dinsdagavond 17 April stond de kwartfinale in de AP Buitenbeker tussen OWK 2 en NQL (Nij Quick Libben) 1 op het programma. Vorig jaar was dit een van de drie wedstrijden in de finale en dus wist OWK 2 dat er een geduchte tegenstander op bezoek kwam. OWK 2 mocht vorig jaar de beker omhoog houden en is er dan ook op gebrand om dat kunstje dit jaar te herhalen.

Waar in de afgelopen twee wedstrijden OWK 2 redelijk gemakkelijk de schoten tot doelpunten wist te promoveren, bleek dat op deze dinsdagavond toch iets moeizamer. Vooral het eerste aanvalsvak had het lastig op deze dinsdagavond. Kansen zat, doelpunten weinig. Alhoewel de afronding niet goed was, was het spel van het tweede aanvalsvak van junior Marloes de Haan echter goed verzorgd en creëerde dit vak dan ook legio kansen door aardig rebound werk van de heren J. Wiersma en S. Lap Jr. Verdedigend had OWK de zaken echter prima op orde, waardoor er in de rust toch een 7-3 voorsprong op het scorebord stond.

In de tweede helft probeerde OWK door vanuit een iets betere rebound te gaan spelen de score op te voeren, want ja, als het schotpercentage laag is zul je vaker moeten schieten voor hetzelfde aantal doelpunten. Dit werkte redelijk, maar niet zoals het team het graag ziet. In de tweede helft mochten de jonge honden en junioren J. Mellema en D. Noordhof als invallers laten zien dat ze dit een stuk beter konden. En ja, het publiek veerde zowaar nog een paar keer op van de banken.

De scheidsrechter besloot bij een 16-9 stand dat de wedstrijd lang genoeg geduurd had, met als resultaat een plek in de halve finale van de AP Buitenbeker.

Nog een wedstrijd te gaan voor wederom een plek in de finale, waar OWK zal proberen te pieken en wederom met de beker naar huis te gaan. Er staan echter nog een paar zware wedstrijden op het programma voor dit daadwerkelijk ook zover is.

De halve finale zal plaatsvinden op dinsdag 15 Mei om 20:00 tegen de Flamingo’s 1 in Buitenpost.