OWK Logo

Korfbalvereniging OWK

KORFBALLEN DOEN WE SAMEN


TRAINERS & ARBITRAGE

Coach OWK 2 aan het woord: OWK 2 - Mid Fryslan 4

De weg naar de 1e klasse op het Veld!

Dit programmaboekje staat in het teken van het eventuele kampioenschap van OWK 2. Daarom geen proza van de hoofdcoach, maar van de op het veld (op het moment van schrijven) ongeslagen coach van OWK 2: Sjoerd Lap. Sjoerd wil graag benadrukken dat ondanks dat de competitie nog niet ten einde is, OWK een al een geweldig seizoen achter de rug heeft.

Zowel het eerste als het tweede waren in de zaal, als promovendus, een geduchte concurrent voor veel tegenstanders. Waar het eerste tot aan het einde meedeed om het kampioenschap in de overgangsklasse, is OWK 2 keurig in de middenmoot in de eerste klasse van de zaal geëindigd.

Dit voorjaar werd door de CINX formatie de veldcompetitie weer opgepakt.

OWK 1 moest nog een paar punten bij elkaar sprokkelen voor lijfsbehoud, wat ze geweldig is gelukt! In de bovenste regionen van de overgangsklasse laten ze zien dat er met OWK rekening moet worden gehouden.

OWK 2 had in de eerste helft van de veldcompetitie alle wedstrijden gewonnen en ook na de zaal werd deze zegereeks voortgezet. Tot op heden is er dus nog geen punt verloren en staat OWK 2 fier bovenaan. Het streven moet dan ook zijn om deze competitie af te sluiten met 28 wedstrijdpunten, een mooi kampioenschap en promotie naar de eerste klasse. Vandaag kan hier het vervolg aan gegeven worden. Bij winst tegen nummer 2: Mid Fryslan is het

kampioenschap en de promotie met nog twee competitiewedstrijden te gaan op zak.

Vorig jaar was de AP Buitenbekerwinst een echte kers op de taart van een mooi OWK seizoen. Ook dit jaar is er weer kans op de AP Buitenbeker. De halve finale zal plaatsvinden aanstaande dinsdag 20:00 in Buitenpost tegen Flamingo’s 1.

Als we al voorzichtig kijken naar het nieuwe seizoen zijn er ook dan weer mooie uitdagingen en ontwikkelingen bij OWK. Zo gaan de huidige Junioren doorstromen naar de senioren. Een groot deel van deze jonge korfballers heeft al een belangrijk aandeel gehad in het huidige succes bij de senioren. Doordat de selectie smal is heb ik regelmatig een beroep kunnen doen op deze jonge talenten die het buitengewoon goed hebben opgepakt.

Naast de junioren hebben ook de senioren opnieuw een enorme groei doorgemaakt in de korfbalsport. Deze groei voelt als een mooi compliment voor de selectie, de junioren en de begeleiding.

Al met al ben ik enorm trots en blij dat ik dit seizoen onderdeel mocht zijn van deze bijzondere groep jonge mensen. Mensen die als een team én vriendengroep met elkaar om gaan.

Ik wens iedereen vandaag heel veel succes en ik hoop dat er vanavond iets te vieren valt. Daarna zullen wij ons nog een keer opladen voor het toetje: de finale AP Buitenbeker op 13 juni 2018.

Coach OWK 2: Sjoerd Lap.

Afdrukken