OWK 2 verslaat directe concurrent en wordt ongeslagen kampioen in de reserve 2e klasse

OWK 2 verslaat directe concurrent en wordt ongeslagen kampioen in de reserve 2e klasseAfgelopen zaterdag stond voor het 2e team van de OWK-selectie de kampioenswedstrijd tegen Mid Fryslân 4. OWK had alle wedstrijden gewonnen deze competitie en Mid Fryslân was de enige ploeg die OWK nog enigszins kon bijhouden op de ranglijst, al hadden ze wel een achterstand van vier punten. Dus als er gewonnen zou worden kon Mid Fryslân de Oostwolmers niet meer achterhalen en zou het kampioenschap een feit zijn. Dat de tegenstander de enige ploeg was die OWK bij kon houden op de ranglijst werd de heenwedstrijd wel duidelijk, die ternauwernood gewonnen kon worden. OWK wist dus dat ze het vandaag zeker niet cadeau zouden krijgen.

Nadat het 1e team gelijk had gespeeld tegen De Hoeve, kon het tweede team zich opmaken voor hun belangrijke wedstrijd. Het begin was veelbelovend en er werd al snel een voorsprong genomen: 4-1. Maar Mid Fryslân liet het gat niet groter worden en hield deze op twee punten. Tegen de rust maakten ze deze bijna gelijk, maar OWK kon het gat van twee gelukkig behouden, 12-10.

In de rust werd nogmaals door coach Sjoerd Lap gehamerd op het feit dat dit de kampioenswedstrijd was en dat ook als een kampioensteam gespeeld moest gaan worden. Of het nou aan het mooie weer lag of dat men al bezig was met het feestje na afloop, het dynamische spelletje wat graag gespeeld wordt kwam niet uit de verf.

Ook in de tweede helft kon Mid Fryslân blijven volgen op twee punten, tot twintig minuten voor tijd toen er een gat van vier werd geslagen door OWK. Dit kwam mede door de junioren die binnen de lijnen kwamen en nieuwe energie in het team brachten. Uiteindelijk werd er gewonnen met 21-16 en het kampioenschap was binnen!

Na de felicitaties en speeches van alle betrokkenen kon er een feestje gevierd worden. Op het laatste moment kon nog een kar geregeld worden via Henk Hamming (bedankt Henk) en zo werd het dorp ook nog even onveilig gemaakt. Na een frisse duik in de Munnikevaart moest er gedoucht worden en bij een kampioenschap is dat natuurlijk altijd gemengd!

Na een bruisend feest legt het team nu de focus op aanstaande dinsdag 15 mei, want dan zal er gespeeld worden voor de finale plaats in de AP Buitenbeker tegen de Flamingo’s 1 in Buitenpost.

Zal OWK 2 voor het tweede jaar de AP Buitenbeker winnen?

Meer foto's van Jolanda Lap en Petra Brantsma

Afdrukken