Combi B1 wint in Roden ruim van Noordenveld B1

Combi B1 spelers revancheren zich in Roden tegen Noordenveld B1

De eerste wedstrijd tegen Noordenveld B1 eindigde in een 9-6 voor Combi B1 en was een spannend duel tussen beide partijen . Coaches, spelers en publiek waren er dan ook vanuit gegaan dat het ook deze dag weer een spannende wedstrijd zou worden. Met prachtig korfbalweer waren alle ingrediƫnten aanwezig.

Nienke de Boer, Marit Kant, Frank Helfferich en Lennard Norden startten in de aanval en Eline Langedijk, Liejan Postma, Mark van der Velde en Anne Feenstra, in de verdediging. Jorien Postma en Marc van der Berg begonnen de eerste helft op de reservebank.

Marit opende de wedstrijd sterk door snel tweemaal te scoren voor de Combi B1, 0-2. Vervolgens maakte Liejan daar 0-3 van met een mooie doorloopbal. Noordenveld kwam terug met een succesvol klein kansje, 1-3. Hierna was het qua score voor Noordenveld afzien. De korf kon niet gevonden worden en er werd dan ook tot de rust niet meer gescoord. De Combi B1 ging echter wel door. Via een doorloopbal en een afstandschot was het opnieuw Marit die de kansen wist af te ronden en 1-5 op het scorebord zette. De Combi ging lekker door. Anne werd tweemaal zeer goed vrijgespeeld en wist met twee mooie afstandschoten er 1-7 van te maken. De Combi B1 had de vaart erin en ging verder met scoren, waardoor de rust ingegaan werd met een ruime 1-9 voorsprong.

Coaches Herwin de Boer en Jeroen van Wijk namen in de rust de tijd om alle spelers een compliment te geven over het scoreverloop. Met als tip om het spel zowel aanvallend als verdedigend nog wat strakker neer te zetten, stuurden zij hun toppers weer het veld in en kon de tweede helft beginnen. Jorien en Marc namen voor de tweede helft de plekjes in van Eline en Anne.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste. Noordenveld B1 kon de druk niet opvoeren, zoals zij wel in de eerste ontmoeting hadden gedaan. Het was Frank die de score opende met een klein kansje, 1-10. De marge werd groter en groter toen Liejan een strafworp en afstandschot scoorde, 1-12. Noordenveld B1 voelde dat zij het tij niet meer konden keren, waardoor langzaamaan de Rodense koppies gingen hangen. Nienke bracht met een doorloopbal de score op 1-13 maar opeens was daar Noordenveld die toch nog hun tweede doelpunt mooi wist te scoren, 2-13. Met een afstandschot van Mark werd het 2-14. Nogmaals kwam Noordenveld goed uit de hoek en maakt met een afstandschot de stand op 3-14. Na deze stand leek de doelpuntenregen gedaan. Met voldoende mooie kansen kon het gat niet meer gevonden worden. Door de goed verzorgde afvang kon er vaak aangelegd worden, goed werk van de rebounders. Marit profiteert en zet de 3-15 op het scorebord. Noordenveld weet vervolgens tweemaal te scoren, maar het gat is zo groot dat de winst binnen is. Lennard zet tot slot de eindstand van 5-16 neer voor de Combi B1. De Combi B1 zorgen samen met deze ruime en zeer terechte overwinning ervoor dat zij de koppositie in de poule, zonder puntverlies behouden.

De volgende wedstrijd om het behoud van de kampioenspositie en het kampioenschap zal plaatsvinden op zaterdag 26 mei om 11:00. Dan speelt de Combi B1 de uitwedstrijd tegen VZK/Donkerbroek B1 in de Haule.