Combi B1 wint op het nippertje kampioenswedstrijd van VZK/Donkerbroek B1

Combi B1 wint op het nippertje kampioenswedstrijd van VZK/Donkerbroek B1Onder zeer zonnige weersomstandigheden begonnen de spelers van Combi B1 aan de wedstrijd tegen VZK/Donkerbroek in De Haule. Bij winst vandaag, zou het kampioenfeestje een feit zijn en dus was er iets meer spanning dan anders. In de aanval startten Frank Helfferich, Anne Feenstra, Liejan en Jorien Postma en in de verdediging Mark van der Velde, Marc van de Berg, Eline Langedijk en Marit Kant. Nienke de Boer en Lennard Norden zitten eerst nog op de reservebank.

Binnen niet al te lange tijd na het fluitsignaal van de goed leidende VZK scheidsrechter, kwam Combi B1 met 3-0 achter te staan. Vooral de mannen van de Combi B1 konden het verdedigend deze wedstrijd niet altijd aan en dat was meteen in het begin van de wedstrijd duidelijk. Door een doorloopbal van Marit, een afstandsschot van Liejan en een doorloopbal van Anne kwam Combi B1 weer in de race. Door een strafworp te benutten werd het zelfs even 3-4 voor Combi B1.  Na een kwartiertje spelen besloot de scheidsrechter, in overleg met de coaches van beide teams, een time out te houden voor wat drinken en verkoeling. Eline werd gewisseld voor Nienke. Het waren weer de heren van VZK/Donkerbroek die de Combi B1 op een 6-4 achterstand zette. Een doorloopbal van Marit zorgde voor 6-5. Maar vlak voor de pauze schoot VZK de pauzestand naar 7-5.

In de pauze namen coaches Jeroen van Wijk en Herwin de Boer de verdediging van de heren onder de loep en gaven aan dat het hele team veel meer moest doen om er een echte kampioenstrijd van te maken. Met deze gedachte begon Combi B1 aan de 2e helft. Lennard kwam in het veld voor Mark. Na 8-5 voor VZK/Donkerbroek schoot Nienke van afstand 8-6 op het scorebord. De marge werd nog kleiner door een doorloopbal van Liejan: 8-7. Er was weer een beetje hoop voor een mogelijke winst. Maar vlot achter elkaar maakte VZK/Donkerbroek daar 10 – 7 van. Op dat moment moest er wat gebeuren, maar dat bleef eerst uit. Het meegereisde publiek zag het ook even niet meer zitten. Maar door wat ballen er tussen uit te pakken of goed af te vangen o.a. door Lennard en Jorien kwamen er wel weer aanvalskansen. Ook in deze helft zorgde de scheidsrechter voor een welverdiende time out na een kwartier spelen. Na de time out maakte Marit met een doorloopbal 10-8 van de score en met nog 5 minuten te spelen werd het nu tijd om door te zetten. Liejan benutte vervolgens een klein kansje bij de korf en Anne een doorloopbal en de stand staat ineens op 10-10. Nog een minuut geeft de scheids aan en de spanning loopt op. De verdediging gooit alles er uit om de 10 te houden en de aanval probeert functioneel rond te spelen en kansen te creëren. Een paar worden er gemist maar de verdediging weet de bal telkens weer terug te krijgen bij de aanval. Met nog ongeveer een halve minuut te spelen scoort Nienke met een doorloopbal en weet de verdediging het vervolgens ook zo te houden. Eindstand 10-11 voor Combi B1 en nu KAMPIOEN!!!!

Na de nodige felicitaties aan coaches en spelers wordt het tijd voor een welverdiende douche. Na het zweet en de spanning van zich af te hebben gedoucht, deelt coach Herwin vaantjes uit en snijdt coach Jeroen de slagroomtaart aan. Nadat deze is opgegeten keert de Combi huiswaarts met het kampioenschap op zak.

Volgende week moet de Combi B1 thuis om 11.00 uur in Zevenhuizen de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Drachten B2. Ondanks het behaalde kampioenschap wil de Combi B1 volgende week proberen er een ongeslagen kampioenschap van te maken. Of dit zal lukken?