Eerste puntverlies voor kampioen OWK 2

Eerste puntverlies voor kampioen OWK 2Hoewel er officieel nog een wedstrijd op het programma staat, werd er voor het gevoel van OWK 2 zondag 3 juni naar Zuidwolde afgereisd voor de laatste competitieronde. De doelstelling kampioen  te worden is al behaald, de doelstelling ongeslagen kampioen echter nog niet.

Wetende dat dit in het slot van de competitie nog wel eens lastig kan zijn, benadrukte  coach Sjoerd Lap om er vol in te gaan vandaag. Nadat middels de ouderwetse grabbelton de opstelling werd bepaald, was het team klaar voor een mooie wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd was het een gelijk opgaande strijd, waarin ZKC’19  2 liet zien de laatste speelronde voor eigen publiek niet zomaar te willen weggeven. Vlak voor rust lukte het de CINX Formatie om de voorsprong te pakken en met 10-11 tussenstand de ranja op te zoeken.

Aanvallend zag het er goed uit, echter de verdediging moest een stuk scherper. Een boodschap die in het begin van de tweede helft goed werd nageleefd. De Rood-Witten liepen uit naar 15-21 voorsprong. Ondertussen waren ook junioren Dylan Noordhof en Joost Mellema binnen de lijnen gekomen. Op deze stand lijkt het erop dat de kampioen uit Oostwold het wel mooi vind en laat het een beetje varen. Aanvallend worden niet meer de juiste dingen gedaan en ZKC’19 geeft daarentegen nog een keertje goed gas. De Zuidwolders komen daardoor goed terug tot een 23-23 tussenstand. Als dan het thuispubliek zich achter haar team schaart, lijkt OWK het weg te geven. ZKC’19 gaat letterlijk erop en erover naar 25-23. OWK zet dan nog één keer haar schouders eronder, wat resulteert in een 26-26 eindstand.

Of dit een gewonnen of verloren punt is hangt af van naar welk deel van de wedstrijd je kijkt . Ongeslagen kampioen worden kan in ieder geval nog steeds, alleen wel met een vervelend smetje door dit gelijkspel in Zuidwolde.

Zondag 10 juni om 13:00 zal OWK 2 thuis de laatste wedstrijd spelen. Tegen DOS-WK 3 zal getracht worden het ongeslagen kampioenschap neer te zetten.