OWK A1 sluit juniorentijd lekker en hilarisch af

OWK A1 sluiten juniorentijd lekker en hilarisch afZaterdag 9 juni 2018 was voor OWK A1, behalve de dag van het 23ste Nienhuis Sport Korfbaljeugdtoernooi en een inhaalwedstrijd bij Kinea in de Knipe, de dag van de afsluiting van de juniorentijd.

Een aantal junioren, we noemen geen namen, was de dag al vroeg gestart, aangezien ze het korfbalveld als camping hadden gebruikt. Al vroeg in de ochtend zat dit stel te ontbijten in het sportcafe van de Gaveborg.

De junioren speelden het toernooi voortreffelijk waardoor ze dit deel van de dag af mochten sluiten met een mooie eerste plaats. Daarna met gezwinde spoed naar de Knipe voor de inhaalwedstrijd tegen Kinea. Helaas werd deze wedstrijd nipt verloren met 19-18.

Eenmaal terug in Oostwold werd er koers gezet naar de tuin van de familie Lap waar alle ouders zich verzameld hadden om gezellig met de junioren te gaan eten.

De afgelopen weken hadden deze ouders al veelvuldig contact met elkaar gehad over de voorbereidingen van deze avond. Zo werd er een heus decor in elkaar geknutseld, werd er versiering verzameld en informatie ingezonden waarmee coaches Arjan Kiewiet en Sander Lap de avond mochten gaan vullen.

Na de barbecue werd er gestart met het spel "de Jongens tegen de Meisjes en deden de quizmasters (Arjan en Sander) een beroep op de algemene kennis van de jeugd. Hidde Geerts en Marcha de Boer werden aangewezen als teamcaptain en dat was maar goed ook. Er werd fel gestreden waarbij de gemoederen soms hoog opliepen en dan is het goed dat de captains de rust in het team bewaarden. Er kwamen vragen voorbij over wetenschap, parfum, auto’s, seks en er moest getekend en gespeld worden, dit bleek voor sommige junioren toch nog een flinke uitdaging. De mogelijkheid om de hulp in te roepen van de ouders werd graag benut. Of dit altijd het gewenste resultaat had laten we even in het midden.

"De Jongens" begonnen goed aan de quiz en wisten na drie rondes dan ook een ruime voorsprong te nemen. Of deze positieve arrogantie de rest van de avond bleef zullen we straks vertellen.

De laatste rondes bestond uit wetenswaardigheden over de kindertijd van de junioren. " De Jongens" mochten raden wat de dames in hun kindertijd allemaal uitgespookt hadden en vice versa.

  • Zo weten we nu dat één van de heren vroeger de fietsbanden van de oudere kinderen op school leeg heeft laten lopen, behalve die van zijn oudere broer en zus (wel heel sociaal dat laatste).
  • En we hebben vernomen dat het op jonge leeftijd behoorlijk lastig is om de naam van je jongere zusje uit te spreken.

We noemen nog steeds geen namen in deze.

  • De heren mochten de wetenswaardigheidjes van de dames raden en dachten serieus dat Marloes de Haan degene was die vroeger met haar broekzakken vol kikkers rondliep terwijl Marloes gewoon erg bang is voor kikkers.
  • En dat Marcha als één week oude baby in de kinderwagen langs de lijn stond werd toegeschreven aan Tessa Lap, hoe zou dat nu komen.

Na deze privéronde kwam er nog eenzelfde ronde, namelijk raden van wie welke baby-peuterfoto zou kunnen zijn.

Met een voorsprong van twintig punten gingen "de Jongens" de finale in. Hierin namen de spelers het in een 1-tegen-1 duel tegen elkaar op. Bij winst mocht de captain aan het rad draaien voor extra punten. De dames bleken aardig goed in het finalespel, waardoor er maar liefst vijf keer aan het rad gedraaid mocht worden. Helaas draaide hun teamcaptain de helft van al hun gescoorde punten weg (ook een optie op het rad). Dit leidde tot grote vreugde bij de mannen. Dat ze wederom te vroeg juichten bleek in de beurt erna. Ze mochten een keer aan het rad draaien en draaiden vervolgens ook de helft van hun punten weg.

Aan het eind van een lange slopende quizavond trokken "de Meisjes" aan het langste eind en sleepten de overwinning binnen.

De champagnekurk (appelchampagne zonder alcohol) kon van de fles.

Na de quiz werd er nog gespeecht door de coaches Arjan en Sander en hadden de spelers nog een fijne verrassing voor de coaches waarbij ze tijdens het overhandigen toegesproken werden door twee spelers. Ook was er nog een extra verrassing voor een van de twee coaches. (Het schijnt dat hij nog steeds een beetje van slag is).

Het was een lange en enerverende avond, maar wel eentje waar het plezier van de junioren ervan af spatte.

Foto's van Fred Lenting van deze leuke avond.

Afdrukken