Voor het eerst geen rompboete voor veldcompetitie voor OWK

Naast drie nieuwe bondsscheidsrechters dit seizoen, is er nog meer leuk nieuws te melden. Voor de eerste keer sinds de inwerkingtreding van de Rompregeling. De regeling die elke vereniging verplicht tot het fluiten van een aantal wedstrijden en een boete ontvangen of zelfs punten in mindering.

Dit seizoen is het voor het eerst gelukt voor de veldcompetitie geen boete te hoeven incasseren, maar zelfs een tegoed van €23,80. Door het fluiten van 45 wedstrijden, één meer dan de verplichte 44, werd er zelfs geld verdiend voor het veld. De zaalcompetitie bleef gemiddeld met een boete van €297,50.

Naast dat de debutanten met hun examentrainingen hierin hebben bijgedragen, is dit behaalde resultaat vooral toe te wijzen aan Henk Schuitema. Hij staat dan wel niet meer binnen de lijnen om zelf de bal erin te schieten, maar is zeker één tot twee keer in de week op pad voor OWK om te fluiten bij andere verenigingen.

Met het behaalde diploma van de nieuwe bondsscheidsrechters: Astrid Hoetjer, Niels Lap en Sander Lap en natuurlijk de andere bondsleden Jan Batteram en Sjoerd Lap (ook coach van OWK 2, waardoor het wat lastig is in te plannen), zal het volgend seizoen voor Henk Schuitema iets makkelijker worden.

Natuurlijk gaan zij samen proberen, voor 2018-2019 voor zowel de veldcompetitie als ook de zaal, het verplicht aantal te fluiten wedstrijden te halen.

Hiervoor is OWK hun dan ook zeer dankbaar.

Henk Schuitema Bondsscheidsrechter kv OWKAstrid Hoetjer Bondsscheidsrechter kv OWKNiels Lap Bondsscheidsrechter kv OWKSander Lap Bondsscheidsrechter kv OWKJan Batteram Bondsscheidsrechter kv OWKSjoerd Lap Bondsscheidsrechter kv OWK

 

Afdrukken