OWK 1 geeft goed weerstand tegen DOS uit Westerbroek

kv owkDat het een grote kluif zou worden zaterdag 15 september tegen de degradant uit de Hoofdklasse, dat was vooraf duidelijk. Maar als underdog het veld betreden kan zeker voordelen hebben voor de wedstrijdspanning en het vrijuit spelen.

De Oostwolmers legden direct een stempel op de eerste fase in de wedstrijd tegen de Westerbroekers door een voorsprong te pakken van vier doelpunten. DOS wist echter , in het rappe tempo van de wedstrijd, scherper te worden en het gat te dichten. Vanaf dat moment lieten de twee teams elkaar niet meer los en werd de strijd nog spannender. De strijdkrachten konden rusten met een mooie 8-8 ruststand.

Dat de supporters getrakteerd werden op een spannende en aantrekkelijke wedstrijd was wel duidelijk, want ook de tweede helft begon voortvarend waarin beide teams elkaar niet loslieten. Hoewel DOS meer het voortouw leek te nemen bleven de teams tot 11-11 in elkaars nek hijgen. De CINX Formatie wist echter het voorgaande spel niet goed vast te houden. Het spel werd rommeliger en DOS wist de eerste voorsprong van twee te pakken, 11-13.

Sicco Koopmans maakt vervolgens plaats voor Sander Lap. Arjan Kiewiet weet nog eenmaal het gat te verkleinen tot een doelpunt (zie video). Het rommelige spel en het niet kunnen vasthouden van het eerdere spel, ging in deze belangrijke fase van de wedstrijd echter parten spelen bij de gedreven OWK-ers. DOS hield het gat en kon het in de laatste minuten nog uitbreiden naar een 13-17 eindstand.

Dat de supporters vermaakt zijn dat is zeker. Dat de selectie zich heeft laten gelden, weerstand heeft geboden en gedreven spel heeft laten zien, is duidelijk.

Een wedstrijd vol spanning waarbij het lang voelde dat er voor de Oostwolmers punten te behalen waren. Als we dan even kijken naar de statistieken vooraf, kunnen de supporters, het kader en de spelers eigenlijk niets dan trots zijn. Continuering, stabilisering en vasthouden van goed spel zijn natuurlijk ook niet het makkelijkste in het o zo uitdagende en veelzijdige korfbalspelletje.

Volgende week zaterdag 22 september, in de strijd tegen SKF in Veenendaal, zal OWK 1 zeker baat hebben bij de ervaring uit deze wedstrijd. Met nog een week te gaan, waarin de puntjes weer op de i worden gezet, zal vol overtuiging de nieuwe uitdaging worden ingezet.

 Video: Arjan Kiewiet weet nog eenmaal het gat te verkleinen tot een doelpunt.

  
 

 

Afdrukken