OWK Logo

Korfbalvereniging OWK

KORFBALLEN DOEN WE SAMEN


TRAINERS & ARBITRAGE

Hoofdcoach aan het woord: OWK 1 - DOS 1

Hoofdcoach aan het woord: OWK 1 - DOS 1Net als elk jaar publiceren we de rubriek Trainersgewijs, de Hoofdcoach aan het woord uit het programmaboekje van de thuiswedstrijden. Dit keer iets later dan normaal, maar zeker niet minder interessant voor degenen die geen programmaboekje op de seizoensopeningsdag van zaterdag 15 september hadden.

 

 “I've missed more than 9000 shots in my career. I've lost almost 300 games. 26 times, I've been trusted to take the game winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.”

Michael Jordan

Goedenavond, welkom op sportpark de Gaveborg in Oostwold.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen zit er inmiddels op en de eerste competitieronde heeft geresulteerd in twee punten voor het eerste en een nederlaag voor het tweede. Ik neem u kort even mee terug in de tijd om vervolgens de komende wedstrijden van de selectie onder de loep te nemen.

Na een aantal plezierige gesprekken met het bestuur, een kennismakings-avond met de selectie en een warme vakantie, begon zo’n vier weken geleden het nieuwe korfbalseizoen. Trainingen, wedstrijden, een oefendag, een trainingskamp, een boksclinic (je moet op gezette tijden toch van je af weten te slaan), en een offkorfbalavond op Noorderzon. Kosten nog moeite werden gespaard om vandaag en morgen voor u goed voor de dag te verschijnen.

Het was ook een periode van wennen aan elkaar. Veel tijd hebben we echter niet want er moet tussen het vertrouwd raken door, gepresteerd worden.

Wat kunt u dan verwachten het komende jaar? Wat zijn de aspiraties en de doelstellingen van de selectie? Welnu, ik ben van plan er arbeid, geestdrift, hartstocht, toewijding en volharding in te stoppen.

Dat hoop en wens ik terug te krijgen van de spelers. Zie daar de doelstelling. De prestatie zal van die steekwoorden afhankelijk zijn. Niet van de woorden, maar van de daden die daaruit voortvloeien. De eerste tekenen zijn gunstig kan ik u vertellen.

Hosanna vanwege de punten voor het eerste vorig weekeinde? Nee, maar wel een fijn begin. In zak en as omdat het tweede nipt verloor? Zeker niet, echter behoorlijk vervelend. Ik weet niet of u er iets mee kunt? Wellicht ziet u mij liever voorspellingen doen ten aanzien van de ranglijst? Wie weet verlies ik mezelf er nog eens in. Vooralsnog zult u het hiermee moeten doen.

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om onze sportieve vrienden uit Westbroek welkom te heten. DOS maakte vorig seizoen in de laatste ronde drie doelpunten (!!) te weinig om te handhaven. Met negen wedstrijdpunten degradeerde het uit de hoofdklasse. Het team is amper veranderd bovendien. Met Nic. en HKV zitten er hierdoor drie degradanten uit de hoofdklasse van vorig jaar bij ons in de poule. Een vreemd fenomeen. HKV en Nic snap ik nog wel. Zij behoren net als wij tot de laatste der Zondagsmohikanen. Maar om er dan nog een derde bij te plaatsen terwijl er vier overgangsklassen zijn, gaat mijn pet te boven.

Nu ben ik gelukkig niet aangetrokken vanwege mijn in hoge mate ontwikkelde intelligentie dus ik laat mij gaarne door mijn medemens over bovenstaande kwestie informeren. Genoeg erover. Een hele kluif dat DOS, dat is de moraal.

Het tweede bataljon ontmoet morgen onze strijdmakkers uit Oldeholtpade. Die klus is niet van een mindere moeilijkheidsgraad.

Genoeg ingrediënten om u een sensationeel weekend voor te schotelen. En nu we het toch over u hebben, wat zijn eigenlijk uw ambities voor het komende OWK-seizoen? Geen inspiratie? Ik wel. Ik pak een van bovenstaande termen erbij: hartstocht, passie! Kunt u ons dat wekelijks geven?

We zullen u er in ruime mate voor belonen.

Ten slotte hoop ik u te zien en te spreken rondom het veld of later in de zaal. Ik zal er zijn en heb alle tijd voor u.

Een fijne strijd!

Hoofdcoach kv OWK: Jeha Mulder

Afdrukken