Punt uit Almelo voor OWK 2

Punt uit Almelo voor OWK 2OWK 2 moest zondag 7 oktober afreizen naar Almelo voor een belangrijke wedstrijd tegen AKC 2. OWK heeft op dit moment nul punten en AKC 2 punten. Deze wedstrijd was dus erg belangrijk om aansluiting naar de teams bovenin de ranglijst te behouden.

Na een reis van anderhalf uur werd het belang van deze wedstrijd nogmaals benoemd.

OWK 2 ging goed van start en begon met een 0-2 voorsprong. AKC 2 wist zich goed terug te vechten en tot de rust bleef het een puntje puntje wedstrijd. Ondanks aantrekkelijk korfbal van OWK werden de mooi gecreƫrde kansen niet voldoende afgemaakt, waardoor er te weinig werd gescoord. De teams ontliepen elkaar weinig. OWK ging desalniettemin rusten met een 6-7 voorsprong.

In de rust was iedereen zich ervan bewust dat deze wedstrijd gewonnen kon en misschien wel moest worden. Waar OWK eigenlijk de bovenliggende partij was de CINX Formatie niet doordrukken.

Meteen na rust startte OWK goed en breide de voorsprong uit naar drie doelpunten, 7-10. Op dit moment hadden de Oostwolmers moeite om verder door te drukken en gaf AKC 2 de mogelijkheid terug te komen. Met de nodige wissels aan beide kanten, werd het een zeer spannende slotfase waarin opnieuw de score om en om ging.

In de laatste minuut had OWK nog een aanval om de winnende goal te maken. Deze laatste minuut werd geduldig en goed gespeeld, maar leverde helaas geen doelpunt en twee punten op. Met een 14-14 eindstand en een (kleine) kater vertrokken de Oostwolmers weer richting huis.

Volgende week op zondag 14 oktober, staat de thuiswedstrijd tegen Nic 4 op het programma. Na OWK 3 - Rodenburg 2 (11:15) zal OWK 2 om 12:45 proberen de goede lijn van deze wedstrijd door te trekken tegen Nic 4.