OWK 1 bekert door na winst op HHV

Deze week stond er voor OWK 1 een extra korfbaldag op de planning. Woensdag 10 oktober mocht de ploeg in actie komen in de tweede ronde van de Jan Mulder beker tegen HHV1 uit Hollandscheveld.
Een aantal spelers kreeg een rustdag waardoor er met een gewijzigde opstelling werd gespeeld. Één van de basisspelers was Joost Mellema, vorig jaar nog junior en na een aantal zeer goede wedstrijden in OWK 2 mocht hij zichzelf vandaag laten zien in de hoofdmacht van OWK.

In de aanloop naar de wedstrijd merkt iedereen dat de beleving naar zo’n wedstrijd toch anders is dan een competitiewedstrijd. Of het nu onderschatting is van de tegenstander, het niet voelen van de normale gezonde wedstrijdspanning of het weinige publiek aan de kant van de lijn, de scherpte is er niet voor de volle 100%.
De wedstrijd kwam dan ook wat moeizaam op gang. Na tien minuten stond er een zeer matige 0-1 op het scorebord. Dit wil niet zeggen dat er slecht gespeeld werd. Verdedigend werden de afspraken nagekomen, waardoor HHV slechts enkele echte korfbalkansen wist te creëren. Aanvallend gezien kreeg de thuisploeg veel ruimte en kon er over vele schijven een schotpoging gedaan worden. Echter was het schotpercentage niet om over naar huis te schrijven. Het tweede aanvalsvak had het scorend wat makkelijker waardoor er toch uitgelopen werd naar een 7-3 voorsprong. Echter, de doelpunten bleven schaars, er werd gerust met een 7-4 voorsprong.

Tijdens de thee liet coach Mulder merken niet ontevreden te zijn over het spel. Het devies voor de tweede helft was dan ook verdedigend doorgaan met de tactiek en aanvallend veel ballen richting de korf brengen.

Echt loskomen kon de CINX-formatie ook in de eerste fase van de tweede helft niet. Pas bij een stand van 10-7 begonnen de scores iets gemakkelijker te vallen, waardoor de ploeg kon uitlopen naar 14-7. Zowel OWK als de gasten uit Hollandscheveld wisten nog drie maal de korf te vinden, wat resulteerde in een 17-10 overwinning van de thuisploeg. De volgende ronde in de Jan Mulder beker is daarmee bereikt, deze zal gespeeld worden op 24 april 2019.

Tot die tijd worden er uiteraard de nodige competitiewedstrijden gespeeld. Komend weekend staat er een mooie korfbalzondag (14 oktober) op het programma met OWK 3 (11:15) , OWK 2 (12:45) en OWK 1 (14:30) thuis op Sportpark Oostwold.