Spellengekte in Gaveborg

Spellengekte in GaveborgOp zaterdag 13 oktober was het tijd om gezellig spelletjes te spelen. Jong en oud was uitgenodigd door de Feest-sie en Jeugd-sie om te komen Klaverjassen, Sjoelen, Darten en vele andere spelletjes.

Onder het genot van een hapje en drankje druppelden die avond de mensen binnen. De teams en poules werden ingedeeld en na de koffie was het tijd om te beginnen!

De darters waren verdeeld in leeftijdscategorie wat zorgde voor een spannende strijd tussen de mannen. Uiteindelijk ging Arjan Kiewiet er toch met de winst vandoor.

Bij het Klaverjassen was de opkomst zelfs internationaal! Twee groepen klaverjassers gingen de strijd met elkaar aan waaronder (bijna) de hele familie Lap (inclusief Sietze Woudstra en Bulgaarse student Gabriel). Een speciaal applausje nog voor Jelle Postma; die door zijn komst zorgde voor genoeg personen! De strijd ging gelijk op, wat af te lezen was aan de rode wangetjes en gelukskreten van Tessa Lap.

Ook werden er spelletjes gedaan zoals Beverbende, Konijnenhokken, Klabats en Regenwormen.

Voetbalvereniging Pelikaan S was ook present dankzij Nico Traa en besprak uitvoerig de behaalde resultaten en tactieken met de oudere garde van deze avond.

De dames achter de bar verzorgden de bezoekers van een hapje en drankje en de avond werd afgesloten met een potje 30 seconds en de wedstrijd van Nederland. Ook daar was het competitieve niveau erg hoog en werd het spelregelboekje een aantal keren geraadpleegd. Moest nou het hele woord los worden genoemd of mag het woord ook in een ander woord voorkomen, he Sander Lap?

Een geslaagde avond, ondanks de redelijk kleine opkomst. De volgende keer zal de spelletjesavond wat eerder gecommuniceerd worden, zodat iedereen deze datum vrij kan houden!

Bedankt voor iedereen die er was en tot bij het volgende feestje: zaterdag 3 november tijdens de playbackshow!

Geef je snel op en laat je talenten zien of kom gezellig een drankje drinken en de talenten aanmoedigen!

meer foto's

Afdrukken