Update: RTC Selectie toernooi met Tessa Lap in Noord U19

Op dinsdag 23 oktober 2018 speelde Tessa Lap het RTC Selectietoernooi in Dordrecht.

Bekendmaking Voorlopige Oranje U19

Tessa Lap is door in de voorlopige selectie van Oranje U19. Na drie trainingen en de Challenge in Rotterdam in december zal het definitieve Oranje U19 voor 2019 bekend worden gemaakt.

Afsluiting

RTC Noord U19

Met vijf wedstrijden waarin het spannend was, moest Noord U19 met Tessa Lap deze keer genoegen nemen met twee winstpartijen en drie verliespartijen. Hiermee werden ze ? 3e of 4e ? van het U19 Selectietoernooi in Dordrecht.

Maar nu wordt het pas echt spannend. Komt er morgen een telefoontje met super nieuws en dat Tessa door is naar het voorlopige Oranje U19?

We wachten af, het zou een hele prestatie zijn op 17-jarige leeftijd.

17:00

RTC Noord U19 - RTC Zuid U19

Deze toernooien zijn toch pittig voor de talenten die meedoen. Met vijf wedstrijden in de benen is het een lange dag.

Maar ook deze dag is het publiek weer vermaakt. De laatste wedstrijd van het selectietoernooi kwamen alle spelers nog even in de baan.

In de laatste wedstrijd trof Noord U19 Zuid. Beide teams bleven elkaar gedurende wedstrijd volgen. Zuid U19 wist door tactische wissel aan het eind van de wedstrijd de winst naar zich toe te trekken, eindstand 8-10.

14:30

RTC West U19 - RTC Noord U19

De 4e wedstrijd begonnen is tegen de topper binnen de talententeams West U19.

Tijdens de wedstrijd lieten ze dit ook zien, Noord leverde echter goede weerstand maar kon de souplesse en kracht van de Westerlingen niet evenaren.

Spelend in de basis scoorde Tessa eenmaal en eindigde de wedstrijd met 15-10.

Met twee gewonnen en twee verloren, wordt het voor Noord nu zaak de laatste energie aan te boren en zo de laatste wedstrijd om te zetten tot een mooie winst.

13:30

RTC Oost U19 - RTC Noord U19

De derde wedstrijd va Noord U19 heeft Tessa even uitgezeten. Oost U19 was iets sterker dan Noord. Noord begon zwak aan de wedstrijd maar wisten zich weer goed in de wedstrijd te spelen.

Een klein ogenblik van het even laten vieren, bleek funest, waardoor het eerste verlies van 12-10 op het scorebord stond.

12:30

RTC Noord U19 - RTC Noord West U19

Ook in de tweede wedstrijd van het Selectietoernooi is na de eerste helft de strijd zeker nog niet gestreden.

Met een ruststand van 5-3 voor de Noordelingen en een score van Tessa Lap en twee meegekregen strafworpen, zal Noord U19 in de tweede helft moeten proberen het gat te vergroten.

De tweede helft geeft een zelfde beeld, de twee teams doen niet aan elkaar onder en het gat kan dan ook niet echt vergroot, maar wel behouden worden. De Noord Westers maken het zich vooral lastiger door de overtredingen die gemaakt worden bij vrije ballen, resultaat strafworpen tegen. Tessa krijgt opnieuw een mee en de eindstand van 9-6 is een mooi resultaat.

Met twee gewonnen wedstrijden en nog drie te gaan, liggen er mooie kansen voor de talenten van het Noorden.

Om 13:30 staat de derde wedstrijd op het programma, even uitrusten en er weer voor gaan. Zet hem op!

10:30

RTC Noord U19 - RTC Zuid West U19

Tessa lap speelt in de basis in de eerste wedstrijd van het selectietoernooi. In een thriller van een wedstrijd zijn beide Regioteams tegen elkaar opgewassen. Beide teams geven elkaar geen ruimte. Pas in de laatste fase wordt deze kraker beslist met een welverdiende strafworp.

Met drie scores van Tessa Lap en een thrilling eindstand van 11-10 wordt er uitgekeken naar de volgende wedstrijd tegen RTV Noord West U19