Update: RTC Pre Challenge met Marit Kant, Jorien en Liejan Postma in RTC Groningen U15

Op woensdag 24 oktober 2018 speelden Marit Kant en Jorien en Liejan Postma het RTC Pre Challenge toernooi in Dordrecht.

Hieronder werd de gehele dag het wel en wee van de Combi A1 spelers bijgehouden.

Tijd Wedstrijden   Samenvatting Foto

Afsluiting

Groningen U15

Het was een pittige strijd voor het Groningen U15 team met combispelers Marit Kant, Jorien en Liejan Postma. Met wedstrijden waar er zeker kansen waren, maar grotendeels wedstrijden tegen teams die een maatje groter waren mogen de talenten trots zijn op hoe ze het toernooi hebben doorstaan.

Tijdens de zes wedstrijden werd namelijk het uiterste gevraagd van de Groningse talenten. Na deze lange korfbaldag is het even rust en zal er al snel weer uitgekeken en getraind worden voor de Challenge in Rotterdam in de kerstvakantie.

16:55

Den Haag U15 - Groningen U15

De zesde en laatste wedstrijd is tegen de op dit moment met Friesland U15 koploper, Den Haag U15.

Mart speelt in de basis en Jorien en Liejan zitten beide reserve tegen Den Haag. Bij een stand van 8-0 mochten ook de combispelers Jorien en Liejan het veld betreden voor hun laatste wedstrijdminuten. Dit was tevens de ruststand van de wedstrijd.

Marit haalt met een mooi doelpunt de nul van het scorebord, maar de fut is er uit en de wedstrijd gespeeld. Den Haag maakt de wedstrijd af door te blijven scoren en een eindstand van 12-1 neer te zetten.

15:40

Rijnland U15 - Groningen U15

Alweer de vijfde wedstrijd. Een lange dag met veel korfbal die natuurlijk ook inmiddels zijn tol gaat eisen bij alle talenten.

In deze wedstrijd tegen Rijnland u15  wisten de talenten van Groningen vooraf dat het alle hens aan dek moest worden. Het sterke Rijnland. Jorien en Liejan spelen in de basis en Marit is reserve.

Rijnland weet direct in de eerste seconde het gat van de korf te vinden en nogmaals is het Rijnland die met scherp schiet 2-0.

Jorien weet vervolgens een prachtige doorloopbal om te zetten tot een score, 2-1. Wat tevens de ruststand werd. Een prima tussenstand met opties voor meer.

De combidames speelden een perfecte wedstrijd, maar toch was Rijnland in de tweede helft een maatje te groot en wonnen met 5-2.

14:50

Groningen U15 - Zeeland U15

De vierde wedstrijd is tegen Zeeland U15. De dames: Marit, Jorien en Liejan staan alle drie in de basis.

In een leuke wedstrijd zien we twee teams die ervoor gaan en niet aan elkaar onderdoen. Er wordt dan ook de rust ingegaan met een 1-2 voorsprong.

Met een stand van 1-3 maakt Jorien even plaats voor een ander talent uit het Groninger U15 team.

Groningen U15 blijft goed in het spel maar weet de gecreëerde kansen niet om te zetten in doelpunten. Hierdoor weet Zeeland een gaatje te slaan en de wedstrijd te winnen met 2-5.

13:10

Randmeren U15 - Groningen U15

Vooraf kan vermeld worden dat de derde wedstrijd tegen Randmeren lastig zal worden. Met een paar echte toppers weet dit team al een tijd mooie winsten neer te zetten.

Maar een uitslag is pas bekend als de wedstrijd gespeeld is en Groningen U13 is er klaar voor om het tegendeel te bewijzen.

Jorien speelt in de basis en Marit en Liejan beginnen als reserve.

De heren van de Vallei weten,zetten in de eerste helft, het gas erop. Zij zijn verantwoordelijk voor de knappe ruststand van 7-0.

In de tweede helft lukt het de Groningers van de nul af te komen, maar de Vallei blijft met het gas erop spelen. Met een einduitslag van 11-1 wordt de wedstrijd afgefloten.

Alle elf doelpunten werden gescoord door de zeer scherpe heren van de Vallei.

11:30

Groningen U15 - De Vallei U15

Lian een Marit staan in de tweede wedstrijd in een vak binnen de lijnen tegen De Vallei U15.

De Groningers kregen een strafworp mee, die Marit prima benutte. er werd de rust ingegaan met 2-4 voor de Vallei.

Ook in de tweede helft weet Marit te scoren. Ditmaal met een mooie doorloopbal. De Vallei is echter trefzekerder en weet de voorsprong te vergroten. Op een stand van 3-6 maakt Liejan plaats voor een andere topper van het Groningen U15 team.

De Vallei wint met 5-8.

9:50

Groningen U15 - Friesland U15

We zijn begonnen aan het tweede talententoernooi met deelname van OWK-ers en combi spelers.

Vandaag komen Marit Kant en Jorien en Liejan Postma in de baan. Ze beginnen alle drie in de wedstrijd tegen Friesland U15 en spelen de gehele partij.

In een mooie gelijkopgaande strijd weten de Groningers in de eerste helft eenmaal te scoren, waardoor de rust wordt ingegaan met een 1-0 voorsprong.

Beide talententeams krijgen ook in de 2e helft mooie kansen. Dit keer is Friesland wat gelukkiger in de afronding en weet de wedstrijd naar zicht toe te trekken. Ondanks een gelijkwaardige tegenstander wordt het 2-4 voor de Friezen.

Naar aanleiding van het neergezette spel kan zeker vol goede moed gekeken worden naar de 2e wedstrijd op het programma tegen De Vallei U15.