Wat een domper voor de jongste korfbaljeugd in Nederland

Wat een domper voor de jongste korfbaljeugd in Nederland Atte van HaastrechtZondag 11 november 2018. Sporthal De Spont in Stadskanaal stroomt echt goed vol. Na de spannende interland zitten tientallen ouders, opa's, oma's en veel andere belangstellenden klaar voor het hoogtepunt van HUN kinderen.

Groningen U13 tegen Drenthe U13 in een volle sporthal. Achter de vlaggendragers met de Groninger en Drentse vlag komen de jonge helden het speelveld op. Keurig naast elkaar met de vlaggen en een heus scheidsrechterskoppel staan ze daar klaar voor HUN wedstrijd. Het wordt een leuke wedstrijd waarin de talenten vechten voor wat ze waard zijn. Drenthe wint met kleiner verschil dan gedacht. Al met al een onvergetelijke belevenis die je toch maar mooi meeneemt.

Ouders, grootouders en spelertjes vertrekken voldaan met een mooi programmaboek als herinnering huiswaarts.

Maandag 12 november komt er een email binnen van het KNKV. Ik moest even slikken. Lees ik het goed ? Vanaf 2020 GEEN onder 13 RTC meer. Het argument dat hiervoor gegeven wordt is zeer redelijk. Onder 13 jaar is het niet met zekerheid vast te stellen dat een talent ook inderdaad uiteindelijk in Team NL komt. Het Nederlands korfbalteam.

Nee dat klopt. Nou en? Ieder kind ontwikkelt zich anders. Dat is lastig te voorspellen. In een kinderleven komen er ook hobbels onderweg. Maar om daarom dit soort fantastische evenementen de groep van onder 13 te ontnemen gaat mij te ver. Ik hoop dat we met elkaar ook voor onder 13 leuke evenementen blijven aanbieden. Ook al kom je wellicht niet in Team NL.

Afdrukken