OWK 1 wint wedstrijd tegen Sparta Zwolle in 2e helft

OWK 1 wint wedstrijd tegen Sparta Zwolle in 2e helftNa vorige week de eerste overwinning in de zaalcompetitie gepakt te hebben in de Groningse derby stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was Sparta uit Zwolle, ook zij hadden de eerste wedstrijd weten te winnen.

Sparta nam gelijk het initiatief in de wedstrijd door op een 2-0 voorsprong te komen. Gedurende de eerste helft zou de CINX-formatie achter de feiten aanlopen. Dit kwam mede doordat het eerste aanvalsvak moeite had in de wedstrijd te komen. Tegen het eind van de eerste helft had dit vak de zaakjes echter op orde en kon de definitieve aansluiting gemaakt worden. Vlak voor rust was de achterstand geheel verdwenen en werd er gerust met een 14-14 stand.
Verwacht werd dat deze spannende wedstrijd wel eens in de laatste minuten beslist kon worden, echter liet de tweede helft een totaal ander spelbeeld zien. Sparta, in de eerste helft spelend met veel energie en heersend in de rebound, zou in de gehele tweede helft maar 4 keer de korf weten te vinden. OWK speelde een tweede helft met goeie aanvallen en maakte verdedigend weinig fouten. Gestaag werd de voorsprong uitgebouwd tot 27-18. Dat deze stand geruime tijd voor het einde van de wedstrijd al op het scorebord te zien was is misschien het enige kritiekpuntje van de tweede helft.

Volgende week zaterdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal tegen De Hoeve om 20:00. Na deze wedstrijd zal OWK 3 aantreden tegen Heerenveen 4.