Korfballers OWK 2 binden KZ 4 aan zegekar

De korfballers van OWK wonnen ook hun tweede wedstrijd in de zaalcompetitie. Na CSL 2 werd namelijk ook KZ 4 verslagen door de Oostwolmers. Dit ging op een manier dat door het OWK-publiek gewaardeerd werd. Halverwege was de stand 8-8, terwijl er na afloop een fraaie 24-17 op het scorebord prijkte. Dankzij deze overwinning blijft OWK 2 bovenaan staan in de eerste klasse van de zaalcompetitie. Voor de wedstrijd waren alle ingrediënten aanwezig om er een heus korfbalspektakel van te maken; twee gemotiveerde ploegen, veel publiek en een sfeervolle ambiance in de Rodenburghal in Leek.

OWK speelde een goede wedstrijd. In de eerste helft bleek het vinden van de korf nog wel lastig, waardoor de tegenstander in de buurt kon blijven. KZ mocht zijn handjes dichtknijpen dat ze met een 8-8 ruststand thee konden gaan drinken.

De thuisploeg wilde het publiek een andere tweede helft laten zien, en dat lukte zeker. Het werd al snel duidelijk dat er in de tweede helft een ruime overwinning zou komen. OWK 2 liet een iets andere tactiek zien waardoor ze meer grip kregen op het bij vlagen saaie aanvalsspel van de tegenstander.

Hoogtepunt was het fantastische hoogstandje van Joeri Wiersma, vlak voor de ogen van zijn lieftallige familie. Na afloop verklaarde hij dat de aanwezigheid van zijn familie hem goed deed. 'Je kan dan toch net even een paar procentjes extra geven', aldus speler Wiersma. Aanvallend gezien waren er de juiste tempoversnellingen en werden er betere keuzes gemaakt, waarbij vooral Joost Mellema opviel met enorm veel rebounds. OWK moet hopen dat dit talent ook in 2019 nog bij de Oostwolmers zal spelen.

De 24-17 eindstand is een mooi resultaat voor het team van trainer Sjoerd Lap. ‘Het is mooi om te zien hoe ons team zo enorm volwassen heeft gespeeld in de tweede helft. Ook al waren we bij vlagen slordig; de punten zijn binnen en we kunnen met vertrouwen de volgende kraker tegemoet zien tegen ZKC’19 2.’ Als OWK en ZKC’19 2  elkaar met open vizier tegemoet treden zal ook dat ongetwijfeld weer een leuke partij korfbal opleveren.

Deze wedstrijd om het behoud van de koppositie zal plaatsvinden in de thuishal de Rodenburg in Leek op zondag 9 december om 13:15. Komt allen