Combi A1 verliest in laatste minuut van AVO A3

Combi A1 verliest in laatste minuut van AVO A3

De Combi A1 trad op zaterdagavond 8 december 2018 aan in het voorprogramma van OWK 1 tegen AVO A3 uit Assen.  Omdat de coaches Kor Hut en Jeroen van Wijk er deze wedstrijd niet bij konden zijn, was Jelle Postma bereid gevonden als gastcoach van de Combi A1 te fungeren.

In de warming up kwam Marc van den Berg een beetje raar in botsing met teamgenoot Marit Kant, dit leidde helaas tot een pink die volledig naast de kom geschoten was. Meteen werd er actie ondernomen en reed ondergetekende met Marc naar de dokterspost om de pink weer op z’n plek te laten zetten. Ondertussen waren de spelers van de Combi A1 wel wat van slag van het gebeuren en moest coach Jelle er wat aan doen om de focus op de wedstrijd te houden. Omdat Marc terugkwam met een drukverband en een zeer pijnlijk pink, moest de opstelling ter plekke iets worden gewijzigd. Marc was wel op tijd terug om de wedstrijd te kunnen bekijken. Hij nam plaats op de bank naast teamgenoot Nienke de Boer. Zij zat vanwege het herstel van haar enkelblessure aan de kant en kon niet meespelen of reserve zijn. Tevens zat Combi A2 speelster Sharon van der Leest op de bank omdat zij als reserve aan het team van vandaag was toegevoegd.

Al meteen na het beginsignaal van de wedstrijd maakte Marit Kant een afstandsschot en was de opening voor de Combi A1. Het duurde daarna vervolgens een tijd voordat Anne Feenstra 2-0 van kon maken door ook van afstand de bal door de korf te gooien. AVO A3 had een antwoord en scoorde van afstand de 2-1, waarna Frank Hellferich er met een klein kansje achter de korf 3-1 van maakte. Hij moest dit meteen bezuren in de verdediging en kreeg twee doelpunten tegen waarna de score voor het eerst in de wedstrijd gelijk werd: 3-3. Liejan Postma zorgde vervolgens koelbloedig voor een stand van 4-3 door een strafworp te benutten. De dame van AVO die het eerste doelpunt maakte was vandaag op schot en maakte er 4-4 van. Na een afstandsschot van Anne Feenstra en een tegendoelpunt van AVO, was het Liejan Postma die met een fraaie doorloopbal de stand op 6-5 bracht. Op deze stand floot de scheidsrechter voor de pauze.

Vlak na de pauze was het weer diezelfde AVO dame die met een afstandsschot de stand gelijk trok naar 6-6. Marit Kant maakt er dan vervolgens met het benutten van een strafworp 7-6 van. Door goed afvangwerk van Mark van der Velde, kon Loes Henstra met een kansje achter de korf de 8-6 op het scorebord zetten. Met weer een schot van de goed scorende AVO dame en een strafworp tegen, werd de stand opnieuw gelijk: 8-8. Met nog maar acht minuten op de klok kon deze wedstrijd alle kanten op gaan. Mark van der Velde kreeg nog een strafworp mee maar deze werd helaas gemist. Loes Henstra scoorde van afstand, maar meteen daarna benutte AVO A3 een klein kansje bij de korf en stond het weer gelijk. Met nog vijf minuten op de klok wist AVO A3 met een doorloopbal voor het eerst in deze wedstrijd een voorsprong te nemen: 9-10. Jorien Postma kreeg, na een duw in de rug bij de doorloopbal, terecht een strafworp mee maar deze werd helaas niet verzilverd. Na een strakke pass van Jorien Postma op Lennard Norden, kon de stand met een afstandsschot op 10-10 worden gebracht. Op deze stand was het mooi geweest als de scheidsrechter voor het eindsignaal van deze wedstrijd had gefloten. Maar helaas scoorde AVO A3 in de laatste halve minuut nog voor de winst in deze wedstrijd en kwam de eindstand toch nog op 10-11 te staan. Jammer want het spel van de Combi A1 verdiende eigenlijk wel een gelijke stand of zelfs de winst, maar zo mocht het helaas niet zijn.

Volgende week reist de Combi A1 af naar Wolvega om daar tegen 16:25 tegen SIOS A1 te spelen. Ook dat zal een zware strijd worden tegen de nummer drie van deze poule, maar met de inzet van deze dag komt de Combi A1 zeker een heel eind.

Afdrukken