OWK 2 wint met 26-18 van Zuidwolder ZKC'19

OWK 2 wint met 26-18 van Zuidwolder ZKC'19 Fotograaf: Petra BrantsmaOWK 2 wint met 26-18 van Zuidwolder ZKC'19 Fotograaf: Petra BrantsmaNa een heerlijke overwinning van OWK 1 en OWK 3 op de zaterdagavond ervoor, was OWK 2 aan de beurt om op zondag 9 december hun gasten naar huis te knallen. ZKC'19  2 had in de zaal nog geen wedstrijd kunnen verzilveren en OWK 2 wilde natuurlijk niet degene zijn die de Zuidwolders de eerste punten zou laten meenemen. "Die blijven gewoon in het mooie Leek!"

Tijdens de voorbespreking hamerde coach Sjoerd Lap erop om vooral met veel plezier te spelen en de tegenstanders zeker niet te onderschatten. Ondanks dat OWK 2 nog geen wedstrijd verloren had, was het natuurlijk na twee wedstrijden gespeeld te hebben, lastig in te schatten hoe de verhoudingen in de eerste klasse poule precies liggen.

De acht basisspelers waren er klaar voor! Ook de (erg gezellige) wisselbank was klaar voor een lekker potje korfbal met hopelijk wat sensatie en twee punten voor OWK. Helaas werd het uiteindelijk een wedstrijd die matig was om naar te kijken. Gelukkig zorgden Sicco Koopmans en Marloes de Haan wel voor menig staande ovatie. Met de Sicci-shuffle en mooie afstandschoten wisten zij aardig wat doelpuntjes te maken. Al snel stond er dan ook een 4-0 voorsprong op het scorebord. ZKC'19  2 maakte haar kansen niet af en kwam hierdoor laat op gang met scoren. Na drie scores van grote afstand van de gasten uit Zuidwolde, leek het even een spannende wedstrijd te worden.OWK 2 werd echter weer wakker en maakte een reeks van vijf doelpunten, wat de stand op 11-4 bracht. Even werd er nog gespeeld en na nog vijf treffers van beide teams was het tijd voor een korte onderbreking met een ruststand van 12-7.

In de rust was duidelijk dat het tweede team van OWK niet moest opgeven. Keihard doorgaan en niet verzwakken moest de insteek zijn voor de tweede helft, want de twee punten waren nog niet "in the pocket".

In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebouwd. In deze fysieke helft met veel kansen, was het duidelijk dat de winst voor OWK zou worden en dat de Oostwolmers ongeslagen bovenaan de ranglijst zouden blijven staan.

Ondanks dat ZKC'19  2 enkele oud eerste spelers in de basis had staan, konden zij niet op tegen de combinatie van de jonge bloempjes Ilse de Vries en Marloes de Haan. Samen waren zij verantwoordelijk voor acht mooie doelpunten. Ook Sicco Koopmans wist goed gebruik te maken van zijn kwaliteiten zoals te zien is in de onderstaande compilatie. Eindstand 26-18.