De eerste dag van de Korfbal Challenge met RTC Groningen U15

De eerste dag van de Korfbal Challenge met RTC Groningen U15 met Combi Jeugdspeler A1: Mait Kant en  Jorien Postma (OWK)De eerste dag van de Korfbal Challenge met RTC Groningen U15 met Combi Jeugdspeler A1: Mait Kant en  Jorien Postma (OWK)OWK en haar samenwerkende korfbalverenigingen Rodenburg, Sparta en Zunobri, mogen trots zijn op hun Combi jeugdteams, die ook dit jaar weer vertegenwoordigt zijn in Groningen U15.

Marit Kant en Jorien Postma, beide uit de Combi A1, komen vrijdag 28 december binnen de lijnen in Rotterdam voor hun toernooiprogramma van de Korfball Challenge in Rotterdam:

Met behulp van onze razende reporters ter plekke hopen we iedereen weer live up to date te houden van deze twee toppers.

Update: 31-12-2018 15:00

alle eigen foto's en video's

Programma RTC Groningen U15 vrijdag 28 december 2018

Tijd   Ronde   Wedstrijd   Uitslag   Beschrijving Foto/Videolink

18:18       Einde Korfball Challenge RTC U15 toernooi

Groningen U15 haalt na een dag Rotterdam de zesde plaats boven het Oosten U15.

Veertien ploegen verdeeld over twee poules speelden hun toernooi in beide Breedtesporthallen van het Topsportcentrum in Rotterdam. Wedstrijden waarbij er soms een lengteverschil was waar je u tegen zegt, maar er ook heel veel mooie acties en goals waren ongeacht dat zelfde lengteverschil. Alles behalve saai en Friesland en Zeeland gingen er met de winst vandoor.

Poule B Groningen U15:

Bij Groningen zorgden blessures en ziekte ervoor dat men wat krap in de selectie zat. Desalniettemin stond er een leuk team die af en toe wat moeite had met de verdedigende druk van de tegenstanders. Toch waren er kansen genoeg, bijvoorbeeld in het duel met Drenthe en De Vallei, maar pech in de afronding nekte de Groningers. Gewonnen werd er van Het Oosten, waardoor de ploeg uiteindelijk op de zesde plaats eindigt.

(Bron: korfball.nl)

Compilatie KC18: Talenten Challenge U15 (bron: Korfball.nl)

Nadien bedankte het Groningen U15 team trainer coach Patrick Hindriks met een echt Gronings cadeautje en sloten samen de Korfball Challenge 2018 zesde plaats van het team Groningen U15 af.

Team Groningen U15 bedankt trainer coach Patrick Hindriks na U15 toernooi Korfball Challenge 2018

17:50   21   Zuid U15 - Groningen U15   11-2

In de laatste wedstrijd van het U15 toernooi treffen onze Combi jeugdspelers Zuid U15. Jorien en Marit spelen beide tegen het sterke Zuid U15.
De Groningers geven hun laatste energie in een zeer fysieke en zware wedstrijd. Marit weet nog een mooi strafworp te benutten. Ruststand 5-1.

Ook in de tweede helft krijgt Zuid veel kansen. Ondanks dat zij deze maar middelmatig weten af te ronden, zorgen zij ervoor dat de Groningers slechts tweemaal de korf vinden.

Met twee mooie koppels sterke heren en ook dames waar de Groningse dames een kluif aan hadden, stevent Zuid af op een 11-2 eindoverwinning. Na het sterke Zeeland pakten zij hiermee de tweede plaats van het toernooi.

Zuid U15 - Groningen U15

16:26   18   Groningen U15 - De Vallei U15    5-10

In de vijfde wedstrijd staat Jorien in de basis en zal Marit op de kant beginnen. Net als elk jaar wordt er veel verlangt van de jeugd tijdens het volle programma van de Korfball Challenge. Dity is dan dan ook duidelijk te zien, bij beide teams is de fut er wat uit.

Ondanks een mooie 4-2 rust is het de Vallei die ook de tweede helft kan doordrukken. Groningen heeft mooie kansen maar de Vallei blijkt net even sterker en sluit de wedstrijd af met een 5-10 eindstand.

14:34   14   Zeeland U15 - Groningen U15    14-0

Voor deze vierde Korfball Challenge wedstrijd neemt Marit plaats op de bank en Jorien zit in de basis. Zeeland U15 is zeer schotvaardig en weet dan ook uit vele standen de korf makkelijk te raken. De eerste helft wordt afgesloten met een 7-0 voor de Zeelanders. Zeeland U15 is nog even een maatje te groot voor de Noordelingen.

Ook in de tweede helft weten zij nogmaals zevenmaal te scoren en de eindstand op 14-0 te zetten.

Zeeland U15 - Groningen U15

12:42   10   Groningen U15 - Het Oosten U15    7-4

Het is ook in de derde wedstrijd voor de Groningers erg wennen aan de schotklok. Met slechts eenmalig oefenen tijdens en training, is het een lastig extraatje om naast de pittige tegenstanders ook te moeten beteugelen.

Met de zwaarste tegenstanders nog in het laatste deel van het programma, neemt Groningen U15, zonder onze toppers, het in haar derde wedstrijd op tegen Het Oosten.

Opnieuw weet het team mooi de voorsprong van 1-0 te pakken. Het U15 team van het Oosten is voor de Groningers een mogelijkheid om beter in haar spel te komen en de schotklok wat eigen te maken.

Het resultaat is erna en er wordt gerust met een 3-1 voorsprong, die ook in de tweede helft niet meer uit handen wordt gegeven. Groningen U15 wint met 7-4.

Groningen U15 - Het Oosten U15

11:18   7   Drenthe U15 - Groningen U15   11-5

In de tweede wedstrijd in Rotterdam gaat Groningen het opnemen tegen Drenthe. Marit begint in de basis en Jorien als reserve.

De Groningers nemen de voorsprong van 0-1 in de wedstrijd tegen Drenthe. In een gelijkopgaande strijd wordt de rust ingegaan met 5-3. In de tweede helft kan Groningen U15 het gat van de korf echter niet meer vinden en moet de winst aan de Drenten overlaten met 11-3.

Groningen U15 had een krappe bezetting en mocht zich dan ook gelukkig prijzen met een toevoeging van Luuk Steenge van Hoogkerk C1, Antoin Streurman van DWA/Argo C1 en Wilmer Hansma van Friesland U13. Wilmer, die aanwezig was om zijn broer in Friesland U15 te supporten, had voor Groningen zijn kleren meegenomen.

Dank jullie wel heren voor de aanvulling van het Groningen U13 team deze dag.

9:54   4   Groningen U15 - Midden Nederland U15   1-9

Onze Combi Jeugdspelers Marit Kant en Jorien Postma staan in de basis van de eerste wedstrijd voor Groningen U15 tijdens Korfball Challenge 2018 in Rotterdam.

De Groningers moeten er even inkomen en rusten met een 0-6 stand.

Marit krijgt een mooi strafworp mee en benut deze zelf, waardoor de nul van het scorebord afgaat: 9-1.