Zonder puntverlies het nieuwe jaar in

Na een onnodig verdrietige afsluiting in Heerenveen voor de Oostwolmers de dag ervoor, was het belangrijk voor OWK 2 zondag 16 september de mindset weer te vinden voor een mooie korfbaldag, een mooie partij en een fijne derde helft.

In een leuke wedstrijd kreeg OWK 2 hier wat vertrouwen in, maar wist nog niet alle taken voldoende uit te voeren tegen de nummer 2 Mid Fryslân 3. Mid Fryslân en OWK bleven elkaar hierdoor de gehele 1e helft op de hielen zitten, waardoor geen van de teams kon uitlopen. Met een terechte 8-7 werd dan ook door beide teams de kleedkamers opgezocht voor de rust.
In de tweede helft wist OWK 2 te schakelen en de foutjes uit de eerste helft te verbeteren.

Met een zakelijke tweede helft zorgden de toppers ervoor dat zij de wedstrijd meer naar de hand zette en met een mooie 16-22 eindstand huiswaarts konden gaan.

OWK 2 gaat hiermee zonder puntverlies, met een koppositie in de 1e klasse, 2019 in. Dat het een spannend vervolg zal worden, in het nieuwe jaar, is te zien aan de andere vier goedpresterende teams die OWK 2 op de voet volgen. De verdediging van de huidige koppositie zal haar spannende vervolg dan ook krijgen op zondag 13 januari 2019 om 15:15 tegen KIOS 2 in Ruinerwold.