OWK 2 fier de Kerstdagen in

OWK 2 fier de Kerstdagen inZondag 16 december moest OWK 2 aantreden tegen Mid-Fryslân 3 voor haar laatste korfbaloptreden van 2018.

Na drie zaalwedstrijden gespeeld te hebben, stond het tweede van OWK met zes punten bovenaan in de reserve eerste klasse van de zaal. Echter, na deze wedstrijden bleek dat OWK begonnen was tegen de drie teams die waarschijnlijk in deze competitie moeten knokken tegen degradatie. De wedstrijd tegen Mid-Fryslân zou dan ook een goede test zijn voor het CINX team.

De scores kwamen echter aan beide zijden moeilijk op gang. OWK had prima aanvallen, maar de stand stond na een kwartier spelen nog maar op 3-3. Er werden genoeg kansen gecreëerd. maar deze werden maar zelden afgerond. Na een redelijk doelpuntloze eerste twintig minuten, stond OWK wel op een voorsprong van 3-6. Vervolgens bleven echter de scores uit en werd gerust met een 8-7 achterstand.

In de rust hamerde coach Sjoerd Lap erop dat het aanvallend echt scherper moest, anders zag hij zich echt genoodzaakt om gebruik te maken van z'n goed gevulde wisselbank.

Gelukkig pakte het team dit op en al snel na rust werd de gelijkmaker gemaakt. Door twee goals van Sicco "shuffle" Koopmans, kwam er een 8-10 op het scorebord. De doelpunten aan de kant van de Rood-Witten begonnen eindelijk te vallen. Op 14-18 vroeg coach Sjoerd Lap een time-out aan en gaf het team mee dat de wedstrijd nu gewoon binnengesleept moest worden. De laatste vijf minuten wisten de Oostwolmers nog viermaal het gat van de korf te vinden tegen de tweemaal van Mid-Fryslân.

Met een eindstand van 16-22 mocht OWK 2 enigzins tevreden zijn. Het was geen spectaculaire wedstrijd, maar ook die wedstrijden moeten gewonnen worden.

Na vier wedstrijden staat OWK 2 fier bovenaan.

Met acht punten en een doelsaldo van +33 mag het team trots de feestdagen tegemoet kijken.

Noot: Arjan Kiewiet heeft uitstekend warmgelopen. Alleen al het idee dat deze atletische topspits erin zou komen, boezemde de tegenstander veel angst in.