Mooie resultaten tijdens eerste korfbaldag in 2019

Mooie resultaten tijdens eerste korfbaldag in 2019Mooie resultaten tijdens eerste korfbaldag in 2019Met het kerstdiner en de oliebollen achter de kiezen, openen de Combi ORS B1 & C2 en OWK 2 & 1 op zaterdag 5 januari, het nieuwe korfbaljaar met hun resp. competitie- en oefenwedstrijden.

De verrichtingen van de B1 en C2 kunnen altijd weer gevolgd worden op de FB van de Combi teams. Wij delen deze daarna z.s.m. op de OWK FB en onze site natuurlijk.

Het kleine opstartprogramma op deze zaterdag, werd afgesloten door de oefenwedstrijden van onze tweede en eerste selectie tegen CSL.

OWK 2 nam direct het heft in handen in deze eerste oefenwedstrijd van de dag. Deze inzet resulteerde dan ook snel na het startsignaal van de scheidsrechter, in een mooi gaatje op CSL 2.
Vooral aanvallend laten de spelers individueel en als team steeds meer hun vermogen zien en zetten mooie en succesvolle aanvallen neer. De scherpte blijft hierin soms nog wel wat te lang uit, maar dit is vaak niet te zien in de eindstand op het scorebord.

De onnodige fouten aan OWK zijde, leverde CSL meerdere stippen en vrije ballen op. Na deze wedstrijd lijkt er zodoende vooral verdedigend nog een belangrijke winst te behalen.
Na een ruststand van 13-6 werd deze oefenwedstrijd afgesloten met 25-11.

Voor de start van het Gala, trad OWK 1 aan voor de oefenwedstrijd tegen CSL 1. De CINX Formatie uit Oostwold maakt een prima start. De korf wordt weer makkelijk gevonden met als resultaat mooie en veel goals. Ook CSL weet het gat goed te vinden en blijft gedurende de gehele wedstrijd de Oostwolmers goed volgen. Er wordt gerust met 20-15 en beide teams schroeven de score in de tweede helft nog mooi op naar een 35-31 eindstand.

Met de opening van het nieuwe korfbaljaar, zijn de korfballoze dagen weer even verleden tijd. Aankomende week zit dan ook weer lekker vol. Alle teams komen aan de bak! Natuurlijk bijt de Combi Midweek weer het spits af. Ditmaal aanstaande dinsdag 8 januari thuis in Zuidhorn, om 19:30. Met als mooie bijzonderheid van het programma, een zaterdag waarop alle jeugdteams hun wedstrijden spelen in de Rodenburghal.

Komt allen !

Afdrukken