Zakelijke winst op Amicitia geeft OWK vertrouwen

Zakelijke winst op Amicitia geeft OWK vertrouwenOp zaterdag 12 januari 2019 mocht het vlaggenschip van OWK de competitie weer hervatten met een uitwedstrijd in Vriezenveen tegen Amicitia.

OWK wil bovenin mee blijven doen, dus de punten waren erg welkom. Ook voor Amicitia waren de punten belangrijk om uit de onderste regionen te komen. Het zou dus weleens een spannende wedstrijd kunnen worden. Niets bleek minder waar!

De Oostwolders lieten echter gelijk vanaf het eerste fluitsignaal zien het betere team te zijn. Er werden mooi kansen gecreëerd alleen de scherpte in het schot was nog niet zoals gehoopt. Na de 0-2, wist Amicitia nog op 1-2 te komen, De CINX Formatie schakelde echter een tandje bij en liep door mooie goals uit naar een 1-5 voorsprong. De thuisploeg wist nog eenmaal terug te komen op twee punten achterstand, maar vervolgens waren het de OWK-ers die definitief afstand namen van de thuisploeg uit Vriezenveen.

De ruststand was 6-12 in het voordeel van de CINX Formatie. In de rust werd door coach Jeha Mulder duidelijk gemaakt dat Amicitia er zeker nog wel in gelooft en dat er door moest worden gegaan.

In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld. OWK had het betere team,  maar was wederom niet scherp in het afmaken van de kansen. Ondanks dat kon verder worden uitgelopen naar een ruime 8-16 voorsprong. De wedstrijd werd zakelijk uitgespeeld door OWK en ook de ingevallen Frans Wobbes, Sander Lap en Jannine Schuitema wisten hun steentje hieraan bij te dragen.

De eindstand was 16-24 in het voordeel van OWK. Een zeer welkome overwinning waar het team veel vertrouwen uit haalt.

Volgende week speelt OWK weer met drie senioren teams op de zondag in de Rodenburghal te Leek. OWK 3 start deze korfbalzondag om 11:30 tegen WSS 2, OWK 2 speelt daarna direct om 12:50 tegen Groen Geel 3. OWK 1 sluit deze dag af met de overgangswedstrijd tegen AKC uit Almelo om 14:30.

Een ouderwetse korfbalzondag in de Rodenburghal. Supporters wees welkom!