NIC tankt vertrouwen tegen koploper OWK

Streekderby NIC OWKAanvoerder Gert Schuitema maakt het verschil met 9 goals in enorm beladen derby.

Vooraf waren de belangen duidelijk: Dé derby OWK-NIC draaide om de bovenste plekken in de poule. In een sfeervolle Rodenburghal, die tot aan de laatste plek aan toe bezet was, was het in de eerste helft stuivertje wisselen, waarbij NIC in de rust een 17-18 voorsprong had .

In de rust complimenteerde coach Jeha Mulder de ploeg met de strijdlust en energie die in deze wedstrijd werd gegeven. Met een aantal kleine aanpassingen zou NIC ook aan de zegekar gebonden worden. Legendarisch was de vroege invalbeurt van mevrouw Jannine Schuitema, die met haar eerstebal contact het gat van de korf wist te vinden (ook al had ze een rustig nachtje achter de rug)

De eerste goal na rust mocht NIC voor haar rekening nemen. Echter door goede keuzes en veel geduld in de opbouw wist OWK het initiatief naar zich toe te trekken. De supportersschare van beide clubs waren elkaar behoorlijk aan het opfokken en dat had zo zijn effect op de wedstrijd. De sfeer werd grimmig en de goals werden wat moeilijker gemaakt. Uiteindelijk kreeg OWK het voor elkaar om een klein verschil te maken in de tussenstand. Het team van de week (OWK D1) en de ultras van OWK (Mario, Luigi en zijn vriendjes) maakten het verschil in deze moeilijke fase en bezorgden zo de winst voor OWK! Met 1600 bezoekers was het de best bezochte derby sinds 1983, in de tijd dat Sjoerd Lap nog voor het 1e team speelde van OWK. OWK zegevierde uiteindelijk met 29-26 waardoor het bovenaan blijft staan. Noemenswaardig was nog de invalbeurt van mevrouw Kiewiet, die met twee acties hetzelfde aantal goals wist te verzilveren.

Na afloop was het nog lang onrustig in de kantine, waarna uiteindelijk Jannine Schuitema riep: kinderen patat! Dat was voor de gehele selectie gezamenlijk met de D1, het teken om lekker te gaan eten.

Volgende week staat de volgende kraker op het programma, namelijk tegen Sparta 1 tegen Zwolle.

Bij winst doet OWK enorm goede zaken voor het kampioenschap.

Afdrukken