IKF U19 Korfbal World Championship 2019 dag 3: finaledag

Tessa Lap wereldkampioenZondag 1e paasdag, dag 3 van het WK voor korfbal landenteams onder 19. Het is de finaledag in Leeuwarden. Niet onverwacht speelt Oranje U19 vandaag de finale. Er wordt om 15.45 uur gestart tegen België U19.

Tessa Lap mag helaas niet in de basis beginnen, maar het Wilhelmus voor je land mogen meezingen is natuurlijk altijd bijzonder.

Het werd vandaag een zware wedstrijd tegen België, een ploeg die duidelijk niet van plan was om de wereldtitel zomaar cadeau te doen aan Nederland. België ging er hard in, iets waar Oranje zichtbaar moeite mee had. Er werd gerust met een 7-7 stand. In de tweede helft zagen de OWK supporters, die natuurlijk aanwezig waren om Tessa Lap nog even te zien spelen, dat Tessa mocht gaan warmlopen. De wedstrijd bleef gelijk op gaan, zou Tessa nog mee mogen doen om Oranje naar de overwinning te helpen? Ja hoor halverwege de tweede helft werd Tessa Lap aanvallend gebracht.

Deze finale, die echt een finale was, werd pas in de laatste minuten beslist met een strafworp. Oranje weet uiteindelijk in een zwaarbevochten finale het wereldkampioenschap binnen te slepen met een 18-19 overwinning.

Dat betekent dat we met OWK weer een wereldkampioen in ons midden hebben!